Logotips d'organismes oficials

Més de 3.000 persones visiten la Fira Ramadera i Comercial de Vall-de-roures

L'edició d'enguany ha comptat amb moltes activitats al voltant del món de la ramaderia, així com una zona gamer i més de 100 estands ubicats pels principals carrers de la capital del Matarranya

Video Thumbnail
Un centenar d'expositors i vora de 3.000 visitants a la Fira de Maig de Vall-de-roures
Bous, gossos, cavalls, ovelles i cabres han estat els protagonistes de la Fira Ramadera i Comercial de Vall-de-roures. La cita, que va tindre lloc els dies 4 i 5 de maig, a estat plena d'activitats. Dos dies en què al voltant de 3.000 persones, entre veïns i visitants, han disfrutat de més d'uns 100

Bous, gossos, cavalls, ovelles i cabres han estat els protagonistes de la Fira Ramadera i Comercial de Vall-de-roures. La cita, que va tindre lloc els dies 4 i 5 de maig, a estat plena d’activitats. Dos dies en què al voltant de 3.000 persones, entre veïns i visitants, han disfrutat de més d’uns 100 estands pels carrers del municipi i 15 expositors dins del pavelló. Carmen Lorente, tècnica de cultura de Vall-de-roures, explicava que com a novetat i “amb la intenció de dinamitzar el pavelló, este any hem apostat per un espai gamer, que sabem que crida molt l’atenció entre el públic jove”.

Dins la programació firal, però fora del cap de setmana, es va realitzar una jornada de maneig de bestiar amb dron, així com una altra sobre la revaloració de la llana. Respecte a estos actes complementaris, Lorente explicava que “hem volgut tindre més activitats dins del sector ramader i les hem volgut treure del cap de setmana perquè els mateixos ramaders hi puguen assistir”. Dins del cap de setmana hi havia una programació molt variada com “la tancada de bous amb cavalls, una demostració d’esquilada tradicional d’ovelles o l’exhibició de Mastins del Pirineu”, entre d’altres.

A més, va tindre lloc la IV edició del concurs de gossos pastors. Un certamen que va néixer des de l‘Associació de Pastors del Matarranya i que, segons Lorente, “és una activitat que s’ha consolidat dins de la fira i té molt èxit”.

D’altra banda, i per segon any consecutiu, va tindre lloc l’exhibició de Mastins del Pirineu, que va comptar amb un nombrós de públic. El mastí és una raça de gos que servix per a protegir, i que, malgrat la seua gran mida, són molt sociables. Jesús Sanz, president del Club Mastins del Pirineu, explica que “són gossos grans, de guàrdia i defensa, però no són gossos agressius, es deixen portar fàcilment”. Un fet que es va demostrar amb la participació de diversos xiquets i xiquetes que van eixir com a voluntaris durant l’esdeveniment.

També van ser-hi presents diferents associacions de Vall-de-roures i la comarca. Hi havia estands de l’AMPA de la localitat, Atadi, IES Matarranya o el de la nova Associació d’Autisme del Baix Aragó. Lorente afirmava que “aprofitem este recinte per a donar cabuda a este tipus d’associacions o entitats que busquen la col·laboració dels veïns”.

Un cap de setmana que va comptar amb un gran èxit de convocatòria, tant el dissabte com el diumenge. Lorente destacava que “sempre que el temps acompanya acudix més gent”, encara que la tècnica de cultura reconeixia que “diumenge és el dia de fira per excel·lència”. En esta ocasió, la pluja va ser-hi present el diumenge el migdia, però no va afectar el desenvolupament de la fira. Esta és una de les fires més longeves de la comarca, i compta amb més de 700 anys d’antiguitat.

ISABEL APARICIO
Mitjans