Logotips d'organismes oficials

El PP guanye les Eleccions Municipals de Mont-roig, on trau una sòlida majoria absoluta

Amb un total de 117 vots, ha estat la força més votada en estos comicis. La segona força és Teruel Existe després de sumar 53 vots, mentre que el PAR es quede amb 21 vots i fora del consistori

Video Thumbnail
El PP guanye les Eleccions Municipals de Mont-roig, on sume una sòlida majoria absoluta
(AMPLIAREM INFORMACIÓ) El PP ha guanyat les Eleccions Municipals de Mont-roig. Jornada de gran expectació la que s'ha viscut este 26 de novembre a la població del Matarranya, on els veïns i les veïnes estaven cridats a les urnes per a escollir el nou consistori. Si el passat 28 de maig no es va pres

(AMPLIAREM INFORMACIÓ)
El PP ha guanyat les Eleccions Municipals de Mont-roig. Jornada de gran expectació la que s’ha viscut este 26 de novembre a la població del Matarranya, on els veïns i les veïnes estaven cridats a les urnes per a escollir el nou consistori. Si el passat 28 de maig no es va presentar cap llista a estos comicis, a esta revàlida de novembre finalment s’han presentat tres opcions diferents. I la victòria ha estat per al PP, que ha sumat un total de 117 vots. La segona força de l’ajuntament de Mont-roig serà Teruel Existe, que en estos comicis atípics ha obtingut un total de 53 vots. L’última força ha quedat el PAR, que ha sumat només 21 en estos comicis. D’esta manera, el PP sume una sòlida majoria absoluta al consistori de Mont-roig, on tindrà 5 representants. Teruel Existe serà la segona força, amb 2 regidors. El PAR es quede fora de l’ajuntament de Mont-roig.

La jornada electoral ha tingut les seues pròpies particularitats. Cal tindre en consideració l’elevada participació que s’ha viscut en estes eleccions, molt per damunt dels comicis celebrats el passat 2019, quan aquell any la participació es va situar en el 76,71%. Les eleccions s’han seguit amb molta expectació, i pràcticament tot el municipi va exercir el seu dret a vot. De fet, la participació ha estat al voltant del 85 per cent, 9 punts més que les eleccions de fa quatre anys i mig. L’escrutini també l’han seguit molts mont-rogins. Inclús va estar present Marta Sancho, la diputada pel PAR. Des de la mesa electoral explicaven que la jornada electoral ha segut un degoteig constant de votants, si bé un dels moments de major afluència de públic ha segut a les 11 del matí, en eixir de missa. Una jornada electoral que s’ha viscut amb absoluta normalitat.

Entre les particularitats d’esta jornada electoral tenim la mesa electoral. De cara a estes eleccions municipals no es va fer un sorteig nou, sinó que es va mantindre la mateixa estructura de presidència, vocals i suplents que en les eleccions del mes de maig. Ara bé. La presidenta de la mesa no ha estat la mateixa que la del mes de maig, sinó que ha estat una suplent l’encarregada de presidir esta mesa electoral. Destacar també l’elevada presència de públic a l’escrutini final, on han estat presents els tres candidats a l’alcaldia, així com moltes de les persones que formaven part d’estes llistes. De fet, la sala on s’han celebrat estes eleccions, que s’utilitze regularment per a l’escola de música i per a l’escola d’adults, no hi cabia pràcticament ningú més. En acabar el recompte final, sonor aplaudiment per a la mesa electoral i els guanyadors d’estos comicis.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans