Logotips d'organismes oficials
blank

Febrer inicia amb 64 contagis i nous brots de COVID-19 al Matarranya

Dues noves morts, tancament d'aules, nous brots i 246 contagis des que va començar l'any

246 contagis en el que portem de 2021, la meitat de tota la pandèmia. | Font: Sanidad Gobierno de Aragón

La tercera ona de la COVID-19 comence a disminuir al Matarranya. El nombre de contagis continua sent elevat, però disminueix la incidència respecte al mes anterior. Gener va castigar el nostre territori amb diferents brots en les localitats de Calaceit, Pena-roja i La Vall. Alguns s’han estabilitzat, uns altres continuen i sorgixen de nous.

Segons les dades que oferix el Portal de Transparència Sanitària del Govern d’Aragó, durant tot el mes de gener en el nostre territori s’han registrat un total de 182 contagis. Del que portem de mes, fins al dia 9 de febrer, s’han registrat un total de 64 contagis. Els quals, sumats als 181 positius al gener suposen 246 contagis. Cal recordar que des de l’inici de la pandèmia en el Matarranya s’han registrat 485, per tant, la meitat dels casos s’han produït entre gener i febrer.

La Vall ha estat una de les localitats que més afectades per la COVID-19 en les últimes setmanes. Al llarg de gener en el municipi s’han registrat fins a 41 contagis i en els últims deu dies 11. Malgrat que el nombre de casos continua sent elevat, en comparació al mes anterior la situació s’ha estabilitzat. Per això, els serveis d’esports i l’Escola d’Educació Infantil ‘Sagalets’ de la Comarca del Matarranya es va reprendre este mateix dilluns. No obstant això, les classes de l’Escola d’Adults ho faran la setmana vinent.

Una altra de les localitats que continua afectada és Calaceit. En tan sols 16 dies, del 25 de gener al 9 de febrer, Calaceit ha registrat 37 contagis. Els quals, sumats als 10 casos registrats durant els primers dies de gener, deixen a Calaceit amb un total de 47 contagis des de que va començar l’any.

La situació ha provocat que en la localitat alguns serveis s’hagin suspès. El propi Ajuntament va cancel·lar fa ja unes setmanes totes les activitats esportives. Així mateix, Comarca també va decidir suspendre les classes d’esports i de l’Escola d’Adults. En conseqüència, l’Ajuntament va oferir ajuda a domicili amb serveis als seus veïns i veïnes per a subministrar medicaments o aliments per a les persones confinades o que el van necessitar. De la mateixa manera, el Centre de Salut demanava a les persones amb confinament domiciliari prescrit que ho compliren, i, des de l’Ajuntament recordaven que “no respectar el confinament és una conducta sancionable, per la qual cosa qui tingui coneixement d’algun incompliment de confinament ha d’informar immediatament la Guàrdia Civil”.

Després de diversos mesos sense morts per coronavirus, gener es va cobrar una vida a La Vall i al febrer una altra en Calaceit. Des que va iniciar la pandèmia el nombre de morts per COVID-19 ascendeix a 21 en el Matarranya.

En els últims dies Valljunquera i Massalió també s’han vist afectades per un brot del virus. En la primera fins al 9 de febrer es van registrar 10 contagis i en la segona 8. A causa d’un contagi a les aules, des d’Educació van procedir al tancament d’una aula de primària en Valljunquera i una altra a Massalió.

En la resta de localitats la situació es manté estable a excepció de Vall-de-roures que suma 13 positius, encara que la incidència és menor per tenir major població. Pena-roja de Tastavins aconseguix estabilitzar el brot en el qual es va veure afectada durant les últimes setmanes. Pel seu costat, Torre d’Arques i Fórnols continuen sense registrar cap contagi des que va començar la pandèmia.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank