Logotips d'organismes oficials

Les persones d’entre 53 i 59 ja poden demanar cita per a la vacuna

En els pobles més envellits ja s'ha vacunat contra la covid-19 a quasi la meitat de la població

Video Thumbnail
Situació Covid Matarranya alerta 2
Tots els indicadors relacionats amb la pandèmia per coronavirus són positius al Matarranya. El ritme de vacunació és bo i el nombre de nous casos positius es manté a 0 des de fa gairebé un mes. Estes dades són extrapolables a la resta de província de Terol, el que ha permès al Govern aragonés abaixa

Tots els indicadors relacionats amb la pandèmia per coronavirus són positius al Matarranya. El ritme de vacunació és bo i el nombre de nous casos positius es manté a 0 des de fa gairebé un mes. Estes dades són extrapolables a la resta de província de Terol, el que ha permès al Govern aragonés abaixar el nivell d’alerta i alleugerir les restriccions sanitàries.

El departament de Salut Aragonés ha establert, des del passat dissabte, el nivell d’alerta sanitària 2 per a la província de Terol. Això ha suposat una ampliació de l’horari i els grups en interior a l’hostaleria. D’esta manera, bars i restaurants poden tancar a les 24,00 hores, amb aforaments al 50% a l’interior i al 100% en l’exterior. Esta flexibilització de les mesures es deu a una evident baixada de la corba d’incidència a la província. Una de les causes d’esta davallada de casos és a l’augment de la població vacunada.

Al Matarranya hi ha localitats que ja compten amb la meitat de la població vacunada. Montse López, infermera responsable de vacunació covid-19 de l’Àrea de Salut de Vall-de-roures, constata que “anem a molt bon ritme, sobretot en els pobles, al ser una població molt envellida, s’ha vacunat a quasi la meitat de la població. A Vall-de-roures al ser una població més jove portem un ritme una mica més lent”.

Tot i els bons indicadors i la flexibilització de les restriccions des del Centre de Salut avisen que no s’ha d’abaixar la guàrdia, tampoc entre les persones ja vacunades. López recorda a tots els pacients que venen a la segona dosi que “encara que estiguen vacunats i ja tinguen immunitat han de mantindre totes les mesures: mascareta, distància i higiene de mans. Tot i igual, però una miqueta més tranquils.”

El Centre de Salut de Calaceit informa que ja s’han obert les peticions de cita a través del web i l’aplicació de ‘Salud Informa’ per a la vacunació de les persones d’entre 53 i 59 anys. Les cites estaran disponibles en funció de les vacunes disponibles, si l’aplicació no té disponibilitat de cites, és perquè ja s’han cobert el nombre de vacunes de què es disposa, i per tant no serà possible sol·licitar cita fins que el centre no reba més dosis.

Per ara s’està vacunant principalment a la població d’entre 60 i 70 anys. I des dels Centre de Salut de Vall-de-roures avisen que si algú major de 60 no ha estat cridat per a la vacunació es posi en contacte amb el seu consultori o el centre de salut.

Tots els majors de 80 anys del Matarranya es donen ja per immunitzats, en les dos dosis.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans