Logotips d'organismes oficials

La pròxima setmana començarà la vacunació entre els menors de 40 anys

La vacuna contra el coronavirus continue a un gran ritme a l'Aragó. Al Matarranya, que manté la captació activa per via telefònica, s'ha citat ja als nascuts els anys 1980 i 1981

A l'Aragó s'han posat més d'un milió de dosis. | Foto: NDM

El procés de vacunació contra el coronavirus continue a un gran ritme. Si fa poc més d’una setmana Sanitat va destacar que més del 50% de la població al Matarranya ja estava vacunada en primera dosi, en estos moments s’està citant als nascuts en els anys 1980 i 1981. Això signifique que, en cosa de dies, tots els habitants de més de 40 anys hauran rebut, mínim, la primera dosi, seguint amb el treball d’immunitat de grup. De fet, en comarques com el Matarranya s’està mantenint una captació activa a través de cridades telefòniques als pacients, una fórmula que està donant una taxa de vacunació més elevada que en altres territoris.

En estos moments, els esforços se centren en els nascuts els anys 1977, 1978 i 1979, i està previst que de cara a la pròxima setmana es comencen a vacunar les persones que enguany fan 40 i 41 anys, i que són uns 40.000 habitants a l’Aragó. La vacuna està disponible per a tots aquells veïns nascuts abans del 31 de desembre de 1981, i al mateix temps s’està vacunant també a treballadors de col·lectius essencials i els de sectors com l’hortofructícola i el càrnic, així com a gent que treballe en el món de les residències. En estos moments, a Aragó s’han posat més d’un milió de dosis i un total de 380.000 persones tenen la pauta completa.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans