Logotips d'organismes oficials
blank

Les piscines públiques podran obrir a un 75 per cent de la seua capacitat

La millora de la situació epidemiològica i el descens de la incidència de la covid-19 ha motivat a DGA a flexibilitzar algunes restriccions, com ara en l'ús de les piscines o en la limitació del número de gent en grups turístics a exteriors

La mascareta a les piscines no serà obligatòria sempre que es respecten les distàncies de seguretat. | Foto: NDM

Les piscines públiques podran obrir este estiu a un 75 per cent de la seua capacitat. La millora de la situació epidemiològica a l’Aragó i el descens de la incidència de la covid-19 ha motivat al Departament de Sanitat a flexibilitzar algunes restriccions vigents, entre les quals trobem l’ampliació de l‘oci nocturn a les 3 de la matinada, una de les reivindicacions que demanava el sector hostaler. Significatiu és també el canvi que es done en les piscines exteriors, que suposarà ampliar del 50 al 75% la seua capacitat. Al mateix temps, i segons serà publicat esta mitjanit al BOA, no serà obligatori l’ús de mascareta en els períodes de descans abans i després del bany, sempre i quan es pugue assegurar una distància mínima d’un metre i mig entre persones que no siguen convivents.

La norma que publicarà el BOA contemple que els locals d’oci nocturn puguen tancar a les 3 de la matinada, podent utilitzar al 100% les places de terrassa a l’aire lliure, però sense poder superar el 50 per cent de capacitat als interiors dels locals. Pel que fa a les piscines obertes i cobertes, així com les zones de bany per a un ús recreatiu, la capacitat s’ampliarà del 50 al 75 per cent, mentre que es podran usar vestidors amb una ocupació màxima del 50%. La mascareta no serà obligatòria sempre que es respecten les distàncies de seguretat. Pel que fa als serveis de guia turístic, desapareixen les limitacions de número de persones als exteriors, tot i que es mantindran grups màxims de 20 persones en aquelles visites previstes a interiors.

Descens de la incidència
Els números epidemiològics d’Aragó, a dia d’avui, apunten un descens important de la presència del coronavirus, amb una incidència a 7 dies de 42 casos per 100.000 habitants, i de 95 casos a les dos setmanes. Altres indicadors també resulten molt favorables. Per exemple, l’hospitalització per casos covid continue a la baixa, mentre que la positivitat de proves diagnosticades ha baixat a un 4%. En relació a la situació de les residències de gent gran, en estos moments tenim sis brots oberts que afecten un total de 37 persones, 31 d’elles residents i 6 treballadors. De, no hi ha usuaris de residències ingressats ni en hospitals ni en el centre covid que s’ha preparat de forma específica a Casetas.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank