Logotips d'organismes oficials
blank

Sanitat començarà demà la vacunació contra la covid-19 entre els menors de 18 anys

Des d'este dimarts, aquells pacients que enguany fan 16 i 17 anys poden demanar cita per a la primera vacuna. Salut Pública insisteix en la necessitat de la vacuna per arribar a la immunitat de grup

blank
Més de la meitat de la població aragonesa té la pauta de vacunació completa. | Foto: M. Jiménez

Aragó començarà demà mateix la vacunació contra la covid-19 entre els menors de 18 anys. En concret, se centrarà ara en aquells jóvens que enguany fan els 16 i 17 anys. És a dir, en tots els aragonesos nascuts els anys 2004 i 2005. D’esta manera, Salut comence la immunització dels menors d’edat amb este grup d’edat, i que agrupe un total de 27.261 persones. Al respecte, el responsable de prevenció i promoció de la Salut, Luis Gascón, va recordar que en funció de l’arribada de noves vacunes, la inoculació es podrà estendre a grups de població més jóvens.

Al mateix temps, i segons les últimes dades registrades, en el grup d’edat de 18 a 29 anys s’han vacunat o tenen la seua cita per fer-ho, el 53 per cent d’estes persones, mentre que en el grup d’edat de 30 a 39 anys, el percentatge és del 60,5 per cent. És per això que des de Direcció General de Salut Pública han llançat una crida perquè totes aquelles persones d’estos grups de població, que ja tenen oberta la possibilitat de vacunar-se i que encara no ho han fet, demanen la seua cita i es vacunen, procés imprescindible per arribar a la immunitat de grup.

Cal recordar també que totes les persones que tenien en agenda la segona dosis de AstraZeneca per al mes d’agost (i que són aproximadament unes 20.000 a l’Aragó) van rebre un missatge al mòbil on es recomane avançar la immunització. Pel que fa als menors, l’autocita es va obrir el dimarts. Des de Sanitat recorden que en estos moments a l’Aragó, el 67 per cent de la població major de 12 anys s’ha posat com a mínim una dosi, mentre que més de la meitat de la població aragonesa (un 53 per cent) té la pauta completa.

Continuen apareixent positius
A nivell comarcal es manté la incidència del coronavirus, i durant les últimes 24 hores s’han registrat 8 nous casos al territori. De fet, al Matarranya el número de positius és de 28 casos en les últimes dos setmanes, que es concentren entre les poblacions de Calaceit (7 casos), Vall-de-roures (5 casos), Mont-roig (4 casos), Valljunquera i Queretes (3 casos), Beseit i la Torre del Compte (2 casos) i un positiu que es manté a Fórnols i La Portellada. A nivell comarcal, la incidència és de 300 casos per 100.000 habitants en dos setmanes, la més baixa de tot Aragó.

R. LOMBARTE
blank Mitjans blank