Logotips d'organismes oficials

Recullen firmes en defensa del servei d’hospitalització domiciliària d’Alcanyís

La consellera de Sanitat recorde que «no hi ha previsió de tancar el servei» i que s'ha donat una informació «excessivament alarmista»

Veïns del Matarranya es van concentrar davant dels seus ajuntaments per a demanar la conservació d'este servei. | Foto: NDM

La unitat d’hospitalització domiciliària que ofereix l’Hospital d’Alcanyís «no es tancarà», sinó que «es reestructurarà i s’adequarà al número d’efectius que es tinguen en cada moment». La consellera de Sanitat del Govern d’Aragó, Sira Repollés, va ser contundent davant dels rumors d’una possible clausura del servei, i que ha estat pioner a nivell autonòmic. La consellera va entendre que «s’ha donat una informació excessivament alarmista» i va afegir que les places per a oferir el servei estan cobertes, si bé no va ocultar que hi havia menys efectius «dels que tenim habitualment» a causa de «baixes i mitges jornades».

Al nostre territori, este possible tancament del servei d’hospitalització domiciliària no va agradar massa per la bona acollida que té, i van ser molts els municipis que van organitzar una recollida de firmes en defensa del servei. Alguns d’ells inclús van convocar concentracions als seus respectius ajuntaments. Per la seua part, i des de l’ajuntament d’Alcanyís, hi va haver unanimitat al consistori per a demanar a DGA l’ampliació d’una plantilla davant la falta d’internistes. Des del Partit Popular també es van pronunciar. Van demanar la continuïtat de l’hospitalització domiciliària des de l’Hospital d’Alcanyís, i van denunciar que desmantellar el servei «és un nou atac a la província i l’atenció sanitària de tots els pacients».

R. LOMBARTE
Mitjans