Logotips d'organismes oficials

Inicia la campanya de verema a l’espera d’una bona temporada

Les plagues detectades durant l'any van ser controlades i s'espera una bona producció

Imatge d'arxiu de la campanya de la verema. | Foto: NDM

La pròxima campanya de verema està a punt de començar. El sector gaudix d’un bon moment malgrat la problemàtica de preus lligada a la COVID-19. A pesar que les plagues van atacar al raïm durant els últims mesos, els agricultors del Matarranya creuen que les vinyes tractades han donat una bona producció. “Encara que la collita serà dispar quant a la maduració per les precipitacions, la qualitat s’espera molt bona”, va assegurar Alfonso Cardona, gerent de la Cooperativa del Campo San Pedro de Queretes.

El sector espera una bona producció este 2020 que podria donar uns caldos de gran qualitat malgrat la caiguda del sector. La radical baixada dels preus en les últimes dècades és un dels principals inconvenients que reivindiquen els agricultors del territori. “Fa 20 anys es pagava un quilo de raïm a 6 euros mentre que ara no arriba ni als 50 cèntims”, va assegurar Cardona.

En este sentit, la salut del sector vinícola actualment en el Matarranya es considera “bastant greu”. Segons va reconéixer Cardona, “el cultiu particular de la vinya està desapareixent. Els terrenys agrícoles d’este sector que antigament es transportaven a les cooperatives municipals cada vegada escassegen més, ja que els agricultors van aprofitar els alts preus d’altres cultius per a arrancar esta producció”. Actualment al Matarranya persistixen les bodegues de producció pròpia que elaboren els seus propis caldos a partir de les seues vinyes.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank