Logotips d'organismes oficials

DGA declara d’interès autonòmic l’ampliació del matadero de Arcoiris

Suposarà una inversió pròxima als 5,4 milions d'euros i permetrà crear deu nous llocs de treball

L'ampliació permetrà duplicar la producció. | Foto: NDM

El Consell de Govern ha declarat “Inversió d’Interès Autonòmic” el projecte de millora i ampliació del matadero comarcal de Vall-de-roures, a proposta dels departaments d’Economia, Planificació i Ocupació, i d’Agricultura i Medi Ambient A més, el projecte d’ampliació serà agilitat, reduint a la meitat els terminis administratius.

L’expansió del matadero suposarà una inversió pròxima als 5,4 milions d’euros i permetrà crear deu nous llocs de treball, dels quals, vuit seran destinats a dones. Amb això, s’aconseguiran augmentar la xifra fins a aconseguir els 59 treballadors al matadero.

El Grup Arcoiris, responsable d’aquesta iniciativa, pretén augmentar la capacitat de sacrifici de bestiar porcí al matadero comarcal fins als 300 porcs a l’hora. En l’actualitat, se sacrifiquen 125 porcs a l’hora, per tant, es duplicarà la producció.

Paral·lelament, el Grup també pretén realitzar unes noves instal·lacions per a situar el matadero de corders, que tindrà una capacitat de 100 caps d’oví al dia, i un centre de neteja i desinfecció d’acord amb la normativa per als vehicles de transport del sector ramader; a més de millorar i ampliar l’estació depuradora per a adaptar-la a les noves capacitats de matança.

El director del Grup Arcoiris, Juan José Moles, mostrava el seu agraïment al Govern d’Aragó per aquesta declaració d’interès autonòmic i per ajudar a acurtar els terminis en els tràmits. “És d’agrair que per la seva part DGA s’hagi mostrat d’acord i ens hagi ajudat a expandir-nos com a Grup, amb aquesta inversió Arcoiris creixerà per a ajudar també a dinamitzar l’economia del territori i a tots els que fem el Matarranya”, declarava Moles.

L’ampliació del matadero comarcal de Vall-de-roures permetrà al Grup Arcoiris aconseguir l’homologació perquè pugui exportar a països tercers, com són el mercat de la Xina, el Japó i Corea del Sud, expandint d’aquesta mateixa manera el seu mercat internacional, en el qual, ja opera en més de 26 països de tot el món.

Les obres d’ampliació es realitzaran en el mateix lloc on es troba l’actual matadero, situat en el polígon agroalimentari denominat Ciutat de la Carn.

REDACCIÓ
Mitjans