Logotips d'organismes oficials

El sindicat de UAGA agraeix a Massalió la seua gestió del ‘Sharka-m’

Des del Sindicat es mostren agraïts amb els agricultors de Massalió per arrencar els seus arbres i evitar que el virus arribo a altres municipis

La major part dels presseguers s'han hagut d'arrencar. | Foto: MMB

Evitar l’expansió del virus ‘Sharka-m’ ha obligat a Massalió i Maella a arrencar la major part dels seus presseguers deixant als municipis sense la seua principal font econòmica. “Ens sembla una situació preocupant, sobretot pel futur incert que li queda a la Cooperativa i a Massalió al perdre la producció del préssec”, declarava Oscar Moret, responsable del sector de la fruita de la Unió d’Agricultors i Ramaders d’Aragó (UAGA).

Des del Sindicat UAGA es mostren agraïts amb els agricultors de Massalió per arrencar els seus arbres i evitar que el ‘Sharka-m’ arribo a altres municipis: “arrencant estos fruiters són solidaris amb tots els agricultors que fem fruita a Aragó”, afirmava Moret. El responsable del sector de la fruita explicava que si s’hagués fet un seguiment pertinent això no hauria passat i que ara els agricultors de Maella i Massalió s’han responsabilitzat d’un virus que no han creat ells.

La Unió d’Agricultors i Ramaders d’Aragó és defensora de les explotacions familiars, “la nostra raó de ser en este sindicat és defensar este tipus d’explotacions, amb la qual cosa, no podem més que donar suport a alguna mesura o solució perquè estes explotacions puguen continuar i amb això l’economia de Massalió, ens estem jugant l’economia d’un poble sencer”. Per això, des de UAGA han intentat negociar la pròxima PAC per a poder ajudar a les explotacions familiars, “entenem que se’ls ha de donar alguna solució per als anys posteriors a l’arrencada”.

Paral·lelament, des del Sindicat també han secundat que els municipis pogueren recol·lectar la producció, ja que el virus afecta exclusivament destruint els arbres i la massa vegetal, “els préssecs amb Sharka-m no arriben al mercat, però tampoc suposen cap problema sanitari per al consumidor”. Una mesura necessària per a intentar garantir la “supervivència” de la Cooperativa i del poble on la despoblació ja és un problema per si mateix.

REDACCIÓ
Mitjans