Logotips d'organismes oficials

El sector primari està cridat a una manifestació massiva este 20 de març a Madrid

S'esperen més de 1.500 autobusos i 200.000 persones procedents de tota Espanya. L'agricultura reclame solucions urgents i un futur per al camp. Assistirà gent procedent del Matarranya

Saragossa va viure fa uns mesos manifestació per la delicada situació que viu el camp. Foto: NDM

Les organitzacions agràries esperen que la manifestació del pròxim 20 de març sigue un clam unànime pel futur del camp, i que d’una vegada per totes es busquen solucions per a un sector que està tocat. El pròxim diumenge, els carrers de Madrid aplegaran una manifestació massiva, en la qual es preveu l’assistència de més de 200.000 persones procedents de tota la geografia espanyola. De fet, i segons l’organització, s’han organitzat més de 1.500 autobusos, un dels quals eixirà des del Matarranya i recorrerà tota la província de Teruel fins a la capital de l’estat. La manifestació anirà per la Castellana, eixint des del Ministeri d’Agricultura, i arribarà a la seu del Ministeri de Transició Ecològica, el qual, segons l’organització, és també una de les administracions responsables de la difícil situació que travesse el món rural.

Per al món rural, la protesta del 20M es presente com una cita històrica perquè en ella estaran presents agricultors, grangers, caçadors, pescadors, i molts altres sectors relacionats amb el món rural. A la manifestació, i segons van apuntar els organitzadors, els assistents alçaran la veu davant la deixadesa del món rural per part del Govern i davant d’unes polítiques incapaces de resoldre els problemes que afecten la gent del camp, els quals es veuen obligats a abandonar la seua forma de guanyar-se la vida. Des de la nova PAC, als costos de producció i els preus prohibitius de recursos vitals per al sector, com poden ser els cereals, els abonos, l’electricitat o els combustibles. La manifestació començarà a les 11 del matí des de la plaça Emperador Carlos V. A les 4.45 hores eixirà un autobús des de Vall-de-roures.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans