Logotips d'organismes oficials

La verema s’avança a causa de les altes temperatures d’este estiu.

En el cas de les vinyes de la zona, s'avançarà uns deu dies, però això no afectarà a la qualitat del producte.

La verema s'avança uns deu dies. Foto: NDM

La falta de pluges i les onades de calor registrades al llarg de tot l’estiu ha fet que les vinyes maduren abans del que es preveu a més d’una disminució de la producció entorn d’un 10% respecte a anys anteriors. Ho explica Carlos Albesa, de Cellers Crial, “amb les temperatures tan elevades ha madurat més aviat, de totes maneres tenim la sort que al juliol i a l’agost va ploure una mica, per la qual cosa portem uns 10 dies d’avançament, però no ha estat com en altres regions”

L’excés de calor és una cosa que afecta la planta, ja que produïx menys del que deuria, així i tot, i gràcies a les poques pluges de juliol i agost a la comarca del Matarranya, la vinya ha pogut desenvolupar el fruit produït. “El raïm no tindrà tanta concentració d’aigua amb relació a altres anys, però tindrem una collita digna pel que ha estat enguany i en comparació amb altres comunitats vitícoles” comenta Albesa

Una collita que s’estima entre un 10 i un 15% per sota de l’any anterior. Així i tot, el balanç és optimista, ja que el nivell de qualitat del raïm serà molt alta, per la qual cosa s’esperen uns grans vins. “No tindrà tanta aigua per relació i concentració de sucres i tanins, amb la qual cosa serà un any bo per a elaborar grans vins” matisa Carlos.

Una collita que, malgrat les adversitats, es preveu bona si el temps i les tempestes de primers setembre ho permeten.

ISABEL APARICIO
Mitjans