Logotips d'organismes oficials

La Charlotada, el bolero i el pregó, fidels protagonistes de Vall-de-roures

El programa d'actes va seguir de forma reglamentària els moments més tradicionals

Les penyes s’ho van passar en gran durant la Charlotada de la vesprada del 17 d’agost. Foto: PVS

Vall-de-roures continua sent fidel a les seues festes que, en esta ocasió, es van allargar del dimecres 14 al diumenge 18 d’agost. Una fórmula que es manté any rere any destacant diversos actes que no deixen de sorprendre i donar vida als dies grans de la localitat.

Encara que el gran bombazo va arribar amb el Txupinazo, va anar durant la mateixa vesprada del dimecres quan va vibrar Vall-de-roures amb la Coronació d’Iratxe Ruiz com a Reina de Festes acompanyada per les Dames d’Honor i la Reina de la Penya Taurina. L’acte va prosseguir amb un emotiu pregó de mans de Manuel Siurana, director de la Fundació Patrimonial de Vall-de-roures, que va plasmar les principals preocupacions dels qui habiten la localitat. Les dones, els immigrants, la llengua i el riu Matarranya van ser alguns pels quals Siurana va trencar una llança a favor. Un pregó reivindicatiu, bilingüe i que va apostar pel futur de Vall-de-roures i que va deslligar oficialment la bogeria.

Però durant estos dies, no podien faltar les cites més arrelades. El ball del bolero de Vall-de-roures va conjugar històries familiars i llaços d’amistat al so d’esta jota típica que aconseguix despertar a tota la localitat cada 16 d’agost. La plaça d’Espanya de Vall-de-roures reviu amb esta jota cada any una tradició que demostra la vertadera identitat de tots els veïns.

L’endemà, els penyistes van prendre la plaça de bous. Un catàleg de joguets, flors, una aplicació per a lligar i les típiques banyeres d’aigua van inundar el rode per a donar pas a una vesprada de vaquilles durant la coneguda Charlotada.

El futbol, la vesprada de futbol vaca, el parc aquàtic i altres activitats infantils van completar este programa que ressorgix cada nit en la carpa de festes.

Mitjans