Logotips d'organismes oficials

La Freixneda gaudix d’un refrescant inici de festes en gasosa i espuma

El programa de festes ha aconseguit la gran afluència i participació del poble

La Freixneda va arrancar les festes majors amb un matí molt concorregut. Després del volteig de campanes la gent es va concentrar en la plaça, enfront de l’ajuntament, on des del balcó es van llançar una sèrie de coets, donant així per inaugurades les festes patronals. També va arribar a la cita una animada xaranga i dos tractors carregats amb uns remolcs plens d’aigua i joves disposats a banyar amb globus, pistoles o poals a tots els que se’ls acostaren. A l’escenari va pujar el ‘teletubbie’ roig acompanyat d’una peculiar gimnasta, tots dos van ser els mestres de cerimònia. Amb un simple però efectiu pregó, es van repassar les diferents penyes que conviuen al poble i es va animar a tots els veïns a participar al màxim de les festes. I així es va fer. “El gran treball realitzat per la Comissió de festes i Interpenyes ha sigut el reflex d’uns festejos marcats per la gran afluència de gent i la recuperació d’actes icònics del nostre poble”, va assegurar Frederic Fontanet.

Tot seguit es van destapar les gasoses i va començar la bogeria. Després d’uns minuts de desenfrenament i molta aigua, la xaranga va començar a desfilar, obrint pas per a fer un cercaviles que va passar per les diferents penyes del poble. El recorregut va tornar a la plaça major, on s’havia preparat un potent canó d’espuma per a tancar el refrescant inici de festes.

Enguany des de l’ajuntament i la comissió van apostar per recuperar alguns actes que s’havien perdut, però que sempre havien comptat amb una gran participació, com els balls a la vesprada, els ‘correfocs’ o els balls de saló. La processó de Sant Bartolomé continua sent l’acte principal de les festes de La Freixneda.

La iniciativa ‘Chala sense plàstic’ va aconseguir reduir considerablement l’ús d’este material i des de l’Ajuntament “continuarem treballant per a conscienciar i buscar alternatives per a les pròximes festes en les quals ens posem a treballar des de avui”.

Mitjans