Logotips d'organismes oficials

Pena-roja de Tastavins se prepara per a gaudir d’unes Festes Majors de 9 dies

Els festejos començaran el dissabte 7 de setembre amb el "txupinazo" i acaben el 15 amb el Jubileu

Durant sis dies Pena-roja celebrarà les seues Festes Majors amb una agenda d’activitats molt completa / Foto: NDM

S’acosta setembre i amb ell les Festes Majors de Pena-roja de Tastavins. La comissió de festes, organitzadora dels actes, ja ho té tot preparat per als 9 dies de festa que celebraran. Enguany són més llargues de l’habitual, abastaran del 7 al 15 de setembre.

El dissabte arrancaran les festes amb els pregoners, que com és tradicional en este poble, seran els majors de la quinta que este 2019 complix 90 anys. A continuació, el txupinazo i la cercavila amb ‘gaseosada’ i xaranga. El dia de la festa major serà el diumenge 8, “enguany les festes al poble cauen molt bé perquè comencen en dissabte i s’allarguen fins al següent cap de setmana, que és el jubileu”, va explicar Rubén Lombarte, regidor de l’Ajuntament. Amb tants dies de celebració hi haurà cabuda per a tota mena d’actes, des dels més tradicionals, fins als més originals. No faltaran les misses al matí i les orquestres a la nit. I com a novetats, Lombarte destaca entre l’ampli programa, un joc d’escape, una vesprada gastronòmica, un espectacle de màgia i una vesprada de cucanyes per als més xicotets del poble.

Enguany l’esport no faltarà, després diverses edicions sense celebrar-se tornarà el campionat de ‘futbito’. Els que s’animen podran cremar els excessos festius en un campionat on prevaldrà l’esportivitat i el bon ambient entre equips. Per als més tranquils i que no vulguen suar la samarreta hi haurà també jocs de taula. És fix en les festes de Pena-roja el torneig de guinyot, al qual se li sumarà enguany un campionat de ‘Rummikub’.

Per a l’últim dia, el diumenge 15, se celebrarà al Santuari de la Verge de la Font un renovat Jubileu. “Se li ha intentat donar una rentada de cara, fent un munt d’activitats, ja que els últims anys havia perdut l’atractiu i els veïns ja no baixaven tant a l’ermita”, explica el regidor. A més del menjar de germanor, la comissió de festes, juntament amb l’Associació Cultural, portaran parades, activitats infantils i rondalla, per a intentar recuperar la vitalitat que ha anat perdent en els últims anys este dia.

Mitjans