Logotips d'organismes oficials

El grup Arcoiris té la millor paleta de la Denominació d’Origen ‘Jamón de Teruel’

Guanyen la medalla d'or a l'edició 2019 del concurs

Arcoiris és marca de la millor paleta de ‘Jamón de Teruel’ enguany. L’empresa del Matarranya es va penjar el passat 7 de setembre una nova medalla, concretament un Or a la millor Paleta de Terol en el Concurs de Qualitat ‘Jamón de Teruel’ DOP 2019. Així ho va considerar un jurat expert després del tast realitzat en la qual es van valorar aroma, presència i sabor entre moltes altres qualitats de les set marques que aspiraven a este guardó.

El jurat va ser compost per Ignacio Liso, responsable del Restaurant Método (Terol); Juan Barbacil, expert en comunicació gastronòmica; Javier García Antón, director del Diari d’Alt Aragó; Miguel Ángel Almodóvar, sociòleg, investigador, periodista i divulgador especialitzat en Nutrició i Gastronomia, i l’experta en panell de tastos, Mª Mar Campo.

El producte guardonat es presentava per primera vegada al concurs. “En l’edició anterior no teníem paletes curades, enguany decidim presentar-ho al concurs i hem obtingut el reconeixement perquè és un producte de qualitat des del pinso fins a l’assecador i, per descomptat, el producte final”, va explicar Roberto Bosque, president de Soincar. Un reconeixement que arriba també a ramaders i a tots els treballadors de l’empresa. La Paleta mereixedora de l’Or es va curar en l’assecador de Soincar a la localitat de Mont-roig durant 68 setmanes. El porc productor d’esta Paleta es va engreixar en la granja el titular de la qual és Martí Margeli, situada a Aiguaviva. L’alcaldessa de Terol, Emma Buj, va ser l’encarregada d’entregar la medalla d’Or a industrial i ramader.

La medalla d’Or al millor Pernil es va anar fins a Mora de Rubielos, una peça curada en l’assecador de Jamones Sierra Mora sota la marca Moraviejo.

Mitjans