Logotips d'organismes oficials
blank

Arcoiris prepara el segon curs d’auxiliars de la indústria alimentària

El certificat és vàlid a tot el territori europeu i dóna accés a la borsa de treball del grup Arcoiris

Després del tancament a l’inici de l’estiu de la primera edició del curs d’operacions auxiliars en indústria alimentària ofert per Arcoiris, l’empresa presenta ara la segona edició d’aquesta formació bàsica que acredita l’alumnat per dur a terme primer nivell en la indústria del sector. Un curs que a més d’oferir un grau acadèmic en el territori, incrementa el nombre de persones preparades per formar part d’aquesta indústria i fins i tot poder accedir a una borsa de treball qualificada de la mateixa empresa.

La segona edició d’aquest curs és també gratuïta, s’espera que comenci a principis de l’any vinent i el procés de registre ja s’ha obert. Per al primer nivell d’aquesta formació no es requereix titulació mentre s’avaluarà que els estudiants estan aturats, encara que hi haurà un percentatge d’empleats que podran accedir a la formació. Totes les parts interessades es poden adreçar a través de l’adreça de correu electrònic formacion.prevencion@grupoarcoiris.com o a les oficines Arcoiris de la capital comarcal. Un total de 15 places vacants estan obertes al públic encara que els primers en interessar-se no han tardat a inscriure’s.

Les persones amb discapacitats i veïns fora de Vall-de-roures, si es registren en el curs, podran rebre subvencions i beques per a la realització de l’assignatura. Un certificat de professionalitat vàlid a tot el territori nacional amb formació teòrica en tot el procés de la indústria alimentària, no concretament a la indústria càrnia que es podria especialitzar en cursos de major nivell. Concretament, el títol és aprovat per l’Instituto Aragonés de Empleo i és un títol oficial reconegut a tot el territori europeu gràcies al servei públic estatal que li atorga validesa.

El curs es divideix en cinc mòduls fonamentals: quatre teòrics i un de pràctic. Preparació de matèries primeres, operacions bàsiques de processos de productes alimentaris, manipulació de càrregues amb carretons elevadors i envasos i embalatges de productes alimentaris són els principals blocs que es desenvolupen. Després d’això, un mínim de 40 hores pràctiques que es poden fer en qualsevol sector alimentari dins i fora del grup Arcoiris, que ofereix experiència prèvia per no endinsar-se en el món del treball a cegues, de fet, “tres dels alumnes de l’any anterior ja estan treballant amb nosaltres, i també treballem per obrir les portes a altres empreses”, va dir Lombarte. Durant el curs es van visitar diverses empreses no només en la indústria càrnia, sinó en la indústria alimentària amb altres productes.

Assistents del passat curs van anar a visitar altres empreses de la indústria alimentària en el territori: Coop. Els fruits secs d’Alcanyís, la cooperativa vinícola de Valderrobres, el celler Venta d’Aubert, Coop. San Miguel de Pressec de Calanda i fins i tot botigues de formatges a Morella. El curs desenvolupat entre abril i juliol va durar un total de 270 hores i va finalitzar el passat 9 de juliol amb l’exposició del treball final de curs dels 12 graduats que van obtenir la formació.

blank Mitjans blank