Logotips d'organismes oficials

Els Reis Mags d’Orient no van faltar a la cita amb els xiquets i xiquetes del Matarranya

Tots els pobles de la comarca van rebre la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar i van repartir tots els regals que portaven

Video Thumbnail
Reis Matarranya
Els Reis Mags d'Orient no van faltar a la cita amb els xiquets i xiquetes del Matarranya. Ja uns dies abans els patges reials van anar passant per les diferents poblacions per recollir les cartes. I la tarda i nit de diumenge van ser els reis els que es van arrimar per tots els pobles per repartir e

Els Reis Mags d’Orient no van faltar a la cita amb els xiquets i xiquetes del Matarranya. Ja uns dies abans els patges reials van anar passant per les diferents poblacions per recollir les cartes. I la tarda i nit de diumenge van ser els reis els que es van arrimar per tots els pobles per repartir els regals que portaven per als nens i nenes de la comarca.

L’emoció per l’arribada dels reis ja es respirava dies abans. Els patges reials ja feia setmanes que es presentaven pels pobles per a recollir les cartes amb els desitjos dels veïns. Sobretot els més xicotets van ser els que més cartes van entregar als l’ajudants dels reis.

I amb la feina feta i les cartes entregades, només calia esperar l’arribada de Ses Majestats. A cada poble els van preparar una benvinguda diferent. A Fondespatla van aprofitar la Tirolina i a Vall-de-roures van arribar a cavall. Els xiquets de la capital de la comarca van obrir la comitiva, amb torxes il·luminaven el camí als tres reis per un recorregut pels carrers fins a la plaça de l’ajuntament. Allí un il·lusionat públic omplia fins a l’últim racó i des de l’escenari que havien preparat, els mags van anar repartint els paquets entre els nens i nenes del poble.

A Queretes un castell de focs va anunciar l’arribada dels reis d’orient. En aquesta van optar per entrar amb unes brillants carrosses arrossegades per tractors. El pavelló de la localitat va ser el lloc escollit per fer l’entrega dels regals als xiquets. Per ordre i a mesura que els anaven cridant els més menuts anaven pujant a l’escenari per rebre de mans de Melcior, Gaspar i Baltasar els regals que els havien portat.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans