Logotips d'organismes oficials

L’encesa de ‘La Barraca’, punt àlgid del Sant Antoni de Pena-roja

El dia gran serà dissabte, amb la missa i la benedicció dels animals, seguirà la jornada amb ball i sopar a la foguera

L'encesa de la Barraca de 'Sant Antoni' es va recuperar a Pena-roja de Tastavins al 2018.

Una de les festivitats més esperades per la majoria de la gent del Matarranya arribarà també a Pena-roja de Tastavins. Després de les festes nadalenques, les localitats es preparen per celebrar ‘Sant Antoni’.

El sopar de l’Associació de Ramaders serà la prèvia de la festa durant la nit de divendres 17 de gener. Però l’acte marca el començament oficial de la festivitat serà l’encesa de la foguera. Ja a les 10 del matí del 18 de gener aquest moment estarà acompanyat per beguda i pastes. La missa i la benedicció dels animals seguiran la jornada que acabarà amb sessió de ball i sopar al voltant de la foguera.

De mans dels joves, el moment més important: l’encesa de la ‘barraca de Sant Antoni’. L’actuació dels gaiters que s’espera any a any serà de les últimes coses per confirmar a aquesta tradició que comporta moltes setmanes de preparatius. La música posarà punt final a la festivitat.

blank Mitjans blank