Logotips d'organismes oficials
blank

L’arquebisbe de Queretes, Juan José Omella, nou president de la Conferència Episcopal

Omella substituirà en el càrrec a Ricardo Blázquez i serà nombrat fill predilecte de Queretes

Juan José Omella, nascut a Queretes / Foto: NDM

L’arquebisbe de Queretes, cardenal Juan José Omella, ha sigut elegit avui President de la Conferència Episcopal Espanyola per al quadrienni 2020-2024. L’elecció ha tingut lloc en 2a votació en la qual se li han atorgat 55 vots dels 87 vots totals.

Juan José Omella, nascut a Queretes el 21 d’abril de 1946, va iniciar l’escola als sis anys. La seua vocació es va destapar molt aviat, li agradava jugar a fer missa i sempre deia que de gran volia ser capellà. En la seua infància va ser escolanet de l’església de Queretes. Amb onze anys, va ingressar al Seminari de Saragossa i va completar la seua variada formació estudiant als centres dels Pares Blancs de Lovaina i de Jerusalem; humanitats a Saragossa; filosofia a Logronyo i teologia a Lovaina.

El 1970, Juan José va ser nomenat sacerdot a Saragossa. El 1978 va passar a Alcanyís, exercint finalment durant set anys a la parròquia de Calanda.El Papa Joan Pau II, el nomenava bisbe titular a Sasabe i auxiliar de Saragossa al 1996. Tres anys més tard, bisbe de Barabastre-Montsó i el 2004 de la diòcesi de Calahorra i La Calzada-Logronyo. Des de l’any 2003 forma part de la Conferència Episcopal Espanyola i consiliari nacional de l’ONG Mans Unides. Juan José és una persona molt estimada tant al seu poble natal com a tots aquells municipis del Baix Aragó i bisbats per on ha passat.

El 6 de novembre de 2015 es va fer públic el seu nomenament com a Arquebisbe de Barcelona, seu de la qual va prendre possessió el 26 de desembre del mateix any.En l’actualitat, era membre del Comité Executiu des del 14 de març de 2017. Ha sigut membre de la Comissió Episcopal de Pastoral Social des de 1996, sent també el seu president de 2002 al 2008 i, de nou, durant el trienni 2014-2017. També ha pertangut a les Comissions Episcopals de Pastoral (1996-1999) i Apostolat Seglar (1999-2002/2008-2011).

Este 3 de març es convertia en un honor per al seu municipi que en 2018, coincidint amb la inauguració de la rehabilitació de l’església de Queretes li va fer un homenatge posant-li el seu nom a la plaça del poble. Per a la localitat, encara que asseguren que “ens té acostumats” és un “honor que porte al Matarranya i a Queretes per tot el món”. Des de l’Ajuntament de la localitat i després d’haver-lo aprovat en ple, es nomenarà a Omella fill predilecte de Queretes com a veí exemplar i com a reconeixement a la seua àmplia trajectòria en el sector eclesiàstic.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank