Logotips d'organismes oficials

Els alumnes de l’institut continuaran treballant a través de plataformes online

Els centres educatius aragonesos han de seguir amb el pla d'estudis durant els 10 dies lectius

Escola lledó
Les escoles de tot Aragó queden tancades almenys durant 15 dies / Foto: NDM

Després que el Consell de Govern aprovara ahir un nou marc normatiu en relació amb la situació excepcional creada per l’alerta sanitària del Covid-19, els centres escolars aragonesos compten amb una nova normativa en relació amb la suspensió decretada este dijous de tota activitat lectiva presencial durant les dos pròximes setmanes en tots els centres educatius d’Aragó, de tots els nivells i totes les etapes, i garantir l’activitat educativa a distància.
Educació planteja que els centres establisquen comunicació amb els seus alumnes a través de les seues plataformes digitals. I per a aquells que tinguen dificultats o unes plataformes poc actives, posa a disposició els recursos del Centre Aragonés de Tecnologies per a l’Educació (CATEDU), on tot el seu personal estarà disponible per a esta fi.

L’IES Matarranya va organitzar este divendres una reunió d’urgència amb el professorat amb la finalitat de reorganitzar els 10 dies lectius de les pròximes dos setmanes en la qual es va debatre “quina és la manera d’atendre l’alumnat a través de les plataformes digitals que ja venim utilitzant habitualment”, tal com va explicar Ignacio Belanche, director del centre en el qual s’utilitzen plataformes com, per exemple, Google Classroom. A través d’estes plataformes el professorat i els alumnes poden tindre una comunicació fluida, intercanviar-se documents o realitzar videoconferències. L’última fi des de l’institut, complint amb la normativa, és continuar amb el pla d’estudis amb una nova alternativa mitjançant la qual els alumnes treballen dia a dia i els professors puguen supervisar els seus treballs.

A més, encara que el personal docent i no docent haurà de continuar exercint les seues funcions, la nova organització marca que es facilite la conciliació i el teletreball d’acord amb les característiques de cada centre, sense posar límits en el nombre de treballadors que han d’estar de manera presencial en cada centre educatiu, i permetent l’establiment de torns dins de l’horari habitual del centre. En este sentit, el conseller també ha recordat que no se suspén l’activitat administrativa, encara que també s’afavorix al personal no docent el teletreball.

“Hem de fer un exercici de responsabilitat individual i col·lectiva, perquè estes mesures no faran efecte si no és amb el compromís de tots. No es tracta de no anar només a classe, sinó d’evitar concentracions i, així, la propagació del virus”, va manifestar ahir Felipe Faci, conseller d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó.

REDACCIÓ
Mitjans