Logotips d'organismes oficials

Aumenten a 226 casos les dades de coronavirus a Aragó

S'ha notificat un nou mort i demà el Govern es reunira a Terol

Ventura i Marión després de la reunió d'avui / Foto: NDM

El SALUT ha organitzat el dispositiu assistencial en funció dels possibles escenaris
Ventura i Marión atenen els mitjans després de la reunió de la comissió de coordinació i seguiment del coronavirus
La Direcció General de Salut Pública té comptabilitzats 226 casos confirmats de coronavirus, amb el que la comunitat se situa en una taxa de 17 casos per cada 100.000 habitants. També s’ha notificat un nou mort, un resident d’una de les residències afectades de Saragossa, de manera que Aragó arribe a 13 defuncions.

Per províncies, 180 casos són de Saragossa, 24 de Terol i 19 d’Osca. Hi ha tres casos de no residents a Aragó. A més, 132 estan en domicili, 81 estan hospitalitzats, dels quals 9 estan en UCI. 12 són professionals sanitaris.

Dispositiu sanitari en funció de les necessitats

A més, el SALUT ha organitzat el dispositiu assistencial en funció dels possibles escenaris i tots els hospitals disposen de plans de contingència. Encara que en estos moments no existix un problema d’ocupació en els centres, el sistema està preparat per a reservar els llits i, especialment les d’UCI, per a atendre l’epidèmia.

Cada hospital, en cas de precisar més llits d’UCI, habilitarà espais quirúrgics (despertares, reanimacions, CMA) que disposen d’equips i adaptaran habitacions de planta amb els equips disponibles. En el cas de les Urgències, si fóra necessari s’habilitaran espais contigus als ja existents.
També està previst el reforç dels serveis indispensables amb el personal dels serveis que disminuïxen la seua activitat i en cas de necessitat s’aplicara l’ordre del Ministeri de Sanitat de 15 de març per a reclutar personal extraordinari. En estos moments ja estan suspesos tots els permisos de vacances.

Demà dijous el Govern es reunirà a Terol.

REDACCIÓ
Mitjans