Logotips d'organismes oficials

Els usuaris dels menjadors escolars tindran compensacions durant l’Estat d’Alarma

Els becats rebran una compensació econòmica corresponent al període en què no hagen pogut disfrutar del servei

El Departament d’Educació, Cultura i Esport ha enviat avui unes noves instruccions als centres educatius referides al servei de menjador durant la situació d’estat d’alarma ocasionada pel Covid-19 en les quals s’anuncien compensacions per a tots els seus usuaris durant el temps en el qual el servei no puga ser prestat.

D’una banda, els becats de menjador rebran una compensació econòmica corresponent al període en què no hagen pogut gaudir el servei durant el tancament de l’activitat lectiva en els centres, d’acord amb les quantitats fixades per a les beques del període estival, que són de 180 euros per alumne per dos mesos i mig i de 120 per cada germà (fins a un topall de 600 euros per família). Sobre estes quantitats es realitzaran els càlculs per a abonar la quantitat corresponent pels dies que no s’haja pogut usar el menjador a través dels comptes bancaris indicats pels beneficiaris en la seua sol·licitud.

D’altra banda, la resta dels comensals que hagueren ja satisfet la seua quota seran compensats pels dies no gaudits en les següents que hagen d’abonar en els pròxims mesos, quan el servei es torne a prestar. En el cas que fóra necessari, els centres docents hauran de realitzar a final del curs una anàlisi de l’estat de pagaments de les famílies, per a valorar si escau l’abonament d’imports a estes.

Estes instruccions se sumen a les enviades en les jornades anteriors per a poder encarar esta situació extraordinària que ha obligat a deixar els centres sense activitat lectiva i en les quals se sol·licitava als centres garantir l’activitat lectiva telemàtica adaptada a la realitat de cada centre, prioritzant sempre el treball des del domicili, a més de la necessitat de dur a terme una neteja en profunditat de les instal·lacions educatives.

En un altre ordre de coses, recordar que el Departament ha oferit a través del Centre Aragonés de Tecnologies per a l’Educació (Catedu), un total de 6 cursos, per a tres-centes persones cadascun d’ells, dirigits a docents per a la seua formació en metodologies online.

REDACCIÓ
Mitjans