Logotips d'organismes oficials

Com es viu el confinament en un poble menut?

Als pobles més menuts del Matarranya, on ja és difícil veure gent pels carrers habitualment, ara és gairebé impossible creuar-se amb ningú.

Video Thumbnail
Confinament pobles
Siga al poble o a la ciutat, la norma és la mateixa: quedar-se a casa. L'emergència sanitària decretada a causa de la pandèmia del coronavirus també ha trastocat la tranquil·la vida dels pobles del Matarranya. Les rutines dels veïns s'han vist afectades per les estrictes restriccions que comporta l'

Siga al poble o a la ciutat, la norma és la mateixa: quedar-se a casa. L’emergència sanitària decretada a causa de la pandèmia del coronavirus també ha trastocat la tranquil·la vida dels pobles del Matarranya. Les rutines dels veïns s’han vist afectades per les estrictes restriccions que comporta l’Estat d’Arma imperant. I els habitants dels pobles intenten continuar amb les seues vides, seguint les noves regles que es marquen des de les administracions.

Als pobles més menuts del Matarranya, on ja és difícil veure gent pels carrers habitualment, ara és gairebé impossible creuar-se amb ningú. Només es veu algun veí acudint als pocs serveis essencials que es mantenen o passejant el gos.

Les instal·lacions municipals, els bars o perruqueries, es mantenen tancats. Els ajuntaments també, només oferint atenció telefònica o telemàtica. A part del consultori mèdic, només estan oberts els bancs, les farmàcies i les botigues d’alimentació, on es segueixen uns estrictes protocols per evitar el contacte entre veïns.

Els treballadors del sector primari, majoritari als pobles del Matarranya, segueixen amb les seues feines, és impossible fer teletreball, però un cop acabada la jornada, cal passar les hores a casa. Alguns veïns per distreure’s, se sumen a les iniciatives que es proposen per fer comunitat des dels balcons, ja sigue aplaudint, tocant instruments o cantant jotes.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans