Logotips d'organismes oficials

La Rompida de Vall-de-roures es farà des dels balcons esta Setmana Santa

La Setmana Santa de la localitat s'ha suspés definitivament

Video Thumbnail
Setmana Santa Valde Coronavirus
Els actes més pròxims a l'amenaça sanitària del coronavirus possiblement eren els de Setmana Santa. La festivitat nacional s'ha cancel·lat ja en tot el territori nacional i la decisió també ha arribat al Matarranya. Les processons i actes litúrgics de la Setmana Santa de Vall-de-roures queden finalm

Els actes més pròxims a l’amenaça sanitària del coronavirus possiblement eren els de Setmana Santa. La festivitat nacional s’ha cancel·lat ja en tot el territori nacional i la decisió també ha arribat al Matarranya. Les processons i actes litúrgics de la Setmana Santa de Vall-de-roures queden finalment cancel·lats. Actes que encara no s’havien suspés la setmana passada, a pesar que Carlos Boné, alcalde de la localitat, anunciara les altes probabilitats que l’esdeveniment no se celebrara.

Una decisió “esperada” que es va prendre en una reunió de totes les confraries de la localitat, l’Església i l’Ajuntament. Les confraries ja havien suspés amb anterioritat les classes de tambor que es donen les setmanes prèvies a la Setmana Santa als alumnes més joves. Les celebracions litúrgiques tampoc s’estan celebrant.

La Rompida del Divendres Sant és un dels actes més emblemàtics i concorreguts de la localitat. El so dels tambors esclafa en la plaça d’Espanya per a després recórrer els carrers principals de Vall-de-roures. El soroll no cessa fins a finalitzar la processó del Sant Enterrament. “Tots els veïns que pertanyen a la Setmana Santa ho esperen any a any”, va explicar Mario Ortiz, membre de la confraria del Sant Enterrament, “així i tot, entenem que el primer és la salut”. Per este motiu, la localitat s’unirà a la iniciativa nacional que proposa una Rompida des dels balcons.

El passat cap de setmana les Jornades Nacionals del Tambor i el Bombo que s’havien de celebrar a Alcorisa i en les quals havien de participar els redobladors de Vall-de-roures també es van veure cancel·lades. Davant aquesta suspensió i atés que Vall-de-roures pertany al Consorci Nacional de Tambors i Bombos, el dissabte 21 va sonar en cada racó de la localitat el toc que haurien d’haver interpretat en la desfilada de l’esdeveniment.

PAULA VIVER

 

Mitjans