Logotips d'organismes oficials

Qué fer per a aprofitar una jornada d’estudi?

El Govern d'Aragó llança un decàleg per a ajudar a aprofitar el dia a l'alumnat de la Comunitat

El decàlec per a estudiants / Foto: NDM

El Govern d’Aragó ha elaborat un decàleg per a tots els estudiants de la Comunitat que els servisca com a guia durant el període en el qual estiga suspesa l’activitat lectiva presencial en els seus centres educatius amb motiu de l’alerta sanitària pel Covid-19.

Es tracta d’una sèrie de recomanacions que contribuïxen a fer costat a les famílies en el seu quefer diari, mentre la situació obligue l’alumnat a romandre en les seues llars. La campanya, que s’ha enviat a tots els centres i serà compartida també a través de les xarxes del Govern d’Aragó, pretén contribuir a la responsabilitat dels mateixos estudiants en estos dies, de manera que contribuïsquen en les labors de la llar, parlen amb els seus majors, tracten de mantindre el contacte amb els seus companys i s’encarreguen de les seues tasques escolars.

La ràpida expansió del coronavirus ha obligat a més de 235.000 alumnes i alumnes d’entre 0 i 18 anys (en l’educació pública, privada i concertada, inclosa la Formació Professional i els estudis artístics i de modalitats esportives) mantindre‘s confinats a les seues cases, a causa del tancament de tota activitat educativa lectiva, en tots els nivells i totes les etapes. A aquest col·lectiu es dedica la campanya, que anima als i les joves de la Comunitat a fomentar la seua autonomia i gestionar el seu propi temps per a aprofitar al màxim el dia mentre no siga possible eixir al carrer.

A pesar d’esta suspensió de l’activitat presencial, tota la comunitat educativa s’ha bolcat per a mantindre a través de les noves tecnologies el contacte i el treball dels alumnes a distància, mantenint l’acompanyament en el seu aprenentatge. El Departament d’Educació així ho va disposar, a més d’oferir a aquells centres amb dificultats o plataformes poc actives facen ús del Centre Aragonés de Tecnologies per a l’Educació (CATEDU), on tot el seu personal estarà disponible per a esta fi.

Precisament el CATEDU ha llançat una oferta de sis cursos diferents per a formar a docents en tecnologies online per a quasi 2.000 persones, que ja s’han cobert.

Decàleg per a una escola a distància:

1. Matinar ajuda a les teues neurones. Descansa el necessari (8 hores) per a estar genial l’endemà.
2. Sigues responsable i respecta les indicacions dels adults.
3. Gestiona el teu propi temps i planifica el dia amb activitats educatives i d’oci.
4. Utilitza l’horari del teu centre educatiu per a fer les tasques que envien els professors.
5. Apunta els teus dubtes i consultes per a poder transmetre-li-les als profes. Mantingues el contacte amb els teus professors i companys
6. Utilitza els mòbils i dispositius electrònics amb moderació. Fes un horari per a l’ús del mòbil (educatiu/oci).
7. Fes exercici. Organitza els teus plans d’entrenament o esport d’acord amb els teus gustos i planteja’t reptes i objectius
8. Menja de manera saludable. Recorda: 5 al dia.
9. Parla amb la teua família i ajuda als teus germans amb els deures. Dissenya jocs i mantingues el contacte amb les teues amistats.
10. Cuida la teua higiene personal i de la casa. Participa en les tasques domèstiques i aprofita per a aprendre a fer coses que encara no sabies.

ENLLAÇ AQUI

REDACCIÓ
blank Mitjans blank