Logotips d'organismes oficials

El Govern d’Aragó confirma la compra d’1,5 milions de mascaretes i 10.000 test ràpids

La consellera de Presidència, Mayte Pérez, elogia la plena disposició de les empreses aragoneses

De la campanya "Aragón en Marcha" ja s'han concretat dos comandes de hidrogel i pantalles de PVC amb empreses aragoneses. / Foto: NDM

La consellera de Presidència i Relacions Institucionals, Mayte Pérez, va avançar aquest matí el tancament de dues operacions per part del Govern d’Aragó de material sanitari procedent de la Xina per a la seua imminent arribada a Saragossa de 1,5 milions de màscares i 10.000 test ràpids. La previsió és que aquest material puga distribuir-se a partir de la setmana vinent.

Va enumerar també la consellera els primers resultats de la campanya “Aragón en marcha” amb empreses aragoneses i a través de la col·laboració amb la Confederació d’Empresaris d’Aragó s’han formalitzat igualment ja dues comandes a empreses aragoneses, en concret de 10.000 litres d’hidrogel i pantalles de PVC.

En aquest àmbit, la consellera de Presidència va manifestar que no es tracta de tràmits administratius fàcils en l’actual situació, alhora que va insistir en la plena disposició de les empreses aragoneses a col·laborar en la satisfacció de la demanda de productes que en aquests moments s’està produint.

Mayte Pérez, va destacar en aquest cas l’aportació de l’empresa SAMCA de 400.000 euros per a sufragar la compra de les mascaretes.

Residències per a majors

La consellera de Presidència va detallar igualment una sèrie de residències per a majors, totes elles de nova planta, que o bé ja estan operatives o ho estaran en els pròxims dies.

S’ha obert una nova residència a Osca capital (47 places) i avui ha començat a funcionar una altra al barri Miralbueno de Saragossa (48 places). De manera immediata s’obrirà un altre establiment d’aquestes característiques en Alfambra (Terol), amb 80 llits i s’estan fent els últims passos per a l’obertura d’una nova residència en la localitat terolenca de Gea d’Albarrasí. Finalment, està en previsió l’obertura d’una residència en el barri Saragossa de Casetas proveïda de 128 llits.

REDACCIÓ
Mitjans