Logotips d'organismes oficials

Un grup de dones de Pena-roja confecciona 300 mascaretes sanitàries

Un cop acabades l'ajuntament de la localitat s'encarregarà de distribuir-les pels centres sanitaris

Video Thumbnail
Confeccio mascaretes pnrj
Davant la falta de material sanitari en hospitals i per a la població en general diverses poblacions del Matarranya s'han sumat a la iniciativa ciutadana de confeccionar mascaretes. A Pena-roja de Tastavins un grup de 6 dones estan elaborant prop de 300 mascaretes que es repartiran pels diferents ce

Davant la falta de material sanitari en hospitals i per a la població en general diverses poblacions del Matarranya s’han sumat a la iniciativa ciutadana de confeccionar mascaretes. A Pena-roja de Tastavins un grup de 6 dones estan elaborant prop de 300 mascaretes que es repartiran pels diferents centres de salut de la comarca.

Amb uns sis metres de tela, gomes i amb unes nocions bàsiques de costura, un grup de dones ha posat el seu granet de sorra per combatre la propagació del coronavirus des de casa. Tot i que no es un treball complicat, les veïnes que s’han apuntant a esta iniciativa han de tindre uns coneixements elementals de costura.

Esta iniciativa va començar a Calanda, des d’on s’ha extés a diferents punts del Baix Aragó i ha arribat fins a Pena-roja. En este treball conjunt de col·laboració hi ha l’empresa Garage of colours, el veí de Calanda Oscar Luengo que ha fet la donació de la tela, l’ajuntament de Pena-roja que ha comprat les gomes i, com no, el treball de les cosidores.

Un cop acabades des mascaretes l’ajuntament de la localitat s’encarregarà de distribuir-les pels centres sanitaris de la zona que les requereixin. Des del consistori no descarten, si continua el desabastiment de material sanitari, adquirir més material perquè estes veïnes puguen seguir confeccionant mascaretes o fins i tot bates sanitàries.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans