Logotips d'organismes oficials

El taller d’ocupació domèstica i d’ajuda a domicili contínua la seva formació via telemàtica

El servei d'ajuda a domicili ha posat en evidència la seva necessitat amb la situació de crisis sanitària que estem vivint

El taller va iniciar fa menys d'un mes i es trobava en la seva part teòrica. / Foto: MJG

El 14 febrer es va posar en marxa el taller d’ocupació ‘Aproximat Matarranya’ al que participen 8 alumnes treballadores en l’especialitat d’ajuda a domicili i d’ocupació domèstica. No obstant això, a causa de la situació actual el taller d’ocupació, dirigit per Laura Alcañiz, ha hagut d’adaptar-se i a partir d’ara realitza les seves classes de manera online. “Vam valorar quina era la millor manera d’adaptar-nos per a no perdre la formació, perquè realment no portàvem ni un mes i estàvem en procés d’adaptació i de coneixement del grup”, va explicar la seva directora.

Fins ara el taller es trobava en la seva fase teòrica i ha pogut reestructurar-se, ja que fins a juny no inicia la seva part pràctica. De moment la formació contínua de manera telemàtica, diàriament les alumnes reben activitats que han de realitzar i que posteriorment envien per a la seva correcció. Posteriorment l’equip directiu i docent realitzen una valoració del procés formatiu. Així mateix, des del taller realitzen tutories grupals via Skype per a poder suplir qualsevol classe d’inquietud. Segons explica la directora “vam presentar les mesures adoptades al INAEM i aquestes van ser aprovades, per això no hem deixat de costat el nostre taller”. No obstant això, també existeix la possibilitat de prorrogar el curs durant més temps si fos necessari, la seva durada estimada és d’un any.

Aquest taller va ser sol·licitat per la coordinadora de serveis socials per a donar cobertura a la falta de personal en el servei d’ajuda a domicili que té en aquest moment la Comarca del Matarranya. Un servei que en aquest moment s’ha posat en evidència la seva necessitat. “Cada vegada ens trobem amb una major població envellida que a la llarga es tradueix en una dependència social, i cada vegada ens fan falta més professionals per a donar cobertures a aquest sector de la població” va sentenciar Laura Alcañiz.

JOSÉ BLANCH
Mitjans