Logotips d'organismes oficials

L’Associació d’Empresaris crea una Borsa de Voluntaris per a suplir necessitats dels pobles del Matarranya

D'entre les mesures voluntàries cal destacar xoferes, cuiners, assistència telefònica, productes alimentaris o fins i tot aportacions econòmiques

Actualment els membres de l'Associació mantenen les seves reunions per videoconferència. / Foto: NDM

A l’inici de la crisi sanitària l’Associació d’Empresaris del Matarranya va fer una crida a tots els seus socis per a poder crear una Borsa de Voluntaris. Els membres de l’Associació es van prestar a ajudar de manera desinteressada mitjançant aquells recursos dels quals disposessin. Tal com va afirmar Marta Ferrás, presidenta de l’Associació, “la iniciativa ha tingut molt bona resposta per part dels socis”. D’aquesta manera, els membres aporten en la mesura de la seva disponibilitat, “igual tots no poden aportar econòmicament, però uns aporten amb el seu temps, uns altres amb menjar o amb el que puguin”. Aquesta forma d’ajuda per serveis permet al banc de voluntaris una organització molt eficient: “ens facilita actuar de manera ràpida i immediata perquè ja sabem amb el que comptem”, va assegurar Ferrás.

De moment la xarxa de voluntaris ofereix els seus serveis per a ajudar en el repartiment d’aliments, trasllats o compres per a gent gran. A l’inici de la pandèmia del COVID-19 totes aquestes necessitats estaven cobertes entre Serveis Socials, Creu Roja, veïns i familiars. No obstant això, a partir dels primers casos positius en la residencieu e Vall-de-roures des de l’Associació es van posar en contacte amb l’Ajuntament de la localitat per a oferir la seva ajuda. D’entre les mesures voluntàries cal destacar xoferes, cuiners, assistència telefònica perquè la gent de la residència tinguessin conversa, productes alimentaris de primera necessitat o fins i tot aportacions econòmiques.

De moment les ajudes s’ofereixen principalment a la localitat de Vall-de-roures per la seva situació, però des de l’Associació insisteixen que és un serveis per a tot el Matarraña. La presidenta de l’associació va destacar: “Cal ser creatius i positius, s’està demostrant que s’està col·laborant entre tots, que és el que farà que siguem més forts”.

De cara al futur, des de l’Associació d’Empresaris conjuntament amb el Departament de Turisme de la Comarca estan treballant amb una taula per a desenvolupar mesures i protocols d’actuació per a quan la situació acabi. “Li gent després d’això estarà preocupada per la seguretat i la higiene”. De la mateixa manera, des de l’Associació estan creant una llista de mesures per a traslladar a Terol de manera que les tinguin en compte de cara a les negociacions amb el Govern.

JOSÉ BLANCH
Mitjans