Logotips d'organismes oficials

Més de 68 artistes de la província participen en el Teruel Online Fest

En el festival també van participar artistes de la nostra comarca com el grup de teatre ‘Chirinola’ de Valljunquera, Fernando Mallén de Queretes o Marina Morales de Vall-de-roures

El festival va comptar amb 21 actuacions en directe en les xarxes socials de cadascun dels artistes i 44 vídeos enviats prèviament. / Foto: NDM

El departament de Cultura de la Diputació de Teruel va reunir el cap de setmana de l’11 i 12 d’abril a 68 artistes de la província en una mostra de talent turolense a través de les xarxes socials. El festival va comptar amb més de 24 hores d’actuacions de disciplines molt variades que es van dividir en dues jornades. En el cap de setmana de la seva emissió les visualitzacions en el canal de YouTube de la Diputació van acumular més de 11.000 visites i 27.000 impressions, individualment algunes de les actuacions acumulen fins a 3.000 reproduccions.

El Teryel Online Fest va tenir un calendari virtual d’actuacions musicals, representacions teatrals o poesia amb el segell d’identitat de la província. La varietat en la programació incloïa el procés d’elaboració de forja, una galeria de pintura, així com diversos curtmetratges de creadors turolenses. Les actuacions, amb una durada d’entre 10 i 30 minuts, es van desenvolupar en els propis perfils socials de cada artista i en canal de YouTube de la Diputació. En total, el festival va comptar amb 21 actuacions en directe en les xarxes socials de cadascun dels artistes i 44 vídeos enviats prèviament i llançats des dels canals de Facebook i YouTube de la institució provincial.

Els resultats del certamen van ser molt positius, tal com va confirmar Diego Piñeiro, el diputat delegat de Cultura i Turisme, “estem molt contents amb l’èxit de la iniciativa. L’indiscutible abast social, que s’ha vist reflectit en la gran resposta rebuda per part dels artistes i que ens va obligar a ampliar un dia el festival, s’ha traduït també en molt bones dades de seguiment en les xarxes socials. I això no para perquè les visualitzacions i l’abast de les publicacions no deixen de créixer”.

Alguns dels artistes més destacats del certamen són el cantautor Joaquín Carbonell, amb prop de 1.500 impactes; el grup de rock EFFE, amb uns 3.600 seguidors. El més vist va ser Kapi, el solista del grup Azero, amb uns 200 visitants durant la seva emissió en directe del dissabte, i un abast pròxim als 6.500 usuaris en la tarda del diumenge.

Artistes del Matarranya
En el festival també van participar artistes de la nostra comarca com el grup de teatre ‘Chirinola’ de Valljunquera. Els quals van emetre el seu videoclip sobre el confinament ‘L’autoajuda no m’ajuda’ i una petita peça de teatre. D’altra banda, l’artista de Queretes Fernando Mallén va oferir un concert en acústic amb la seva guitarra des del local de la Barraca en Cretes. I una altra de les artistes del Matarraña va ser Marina Morales, que va realitzar un concert en directe des del seu Instagram.

D’altra banda, en el certamen també van participar artistes vinculats al territori com és el cas de María Lorenzo, cantant del festival del Matarranya ‘Quema de Artistas’. De la mateixa manera, destaquen personalitats veïnes al territori com la col·laboració del professor de Jota d’alguns pobles del Matarraña, José Antonio Pedrós, que va participar en un especial de dansa aragonesa al costat d’altres professionals; l’Agrupació Laudística de l’Associació Musical Gaspar Sanz de Calanda o Kapi, el cantant del grup Azero de La Codonyera.

Entre els objectius, el festival pretenia que el conjunt dels turolenses conegués l’oferta cultural de la província. Segons paraules del mateix Diego Piñeiro: “No sols és un acte de solidaritat a favor de la diversió i la difusió cultural, també una plataforma de promoció de la província de Terol i els seus artistes”. La cerca dels diferents participants es va realitzar una setmana prèvia al festival a través de les xarxes socials de la Diputació amb la intenció de “aixecar la moral a tots els turolenses i altres seguidors, al mateix temps que reivindiquem el talent de la nostra terra”, va explicar Piñeiro. El conjunt de les actuacions es pot recuperar en una llista de reproducció creada en propi canal de YouTube de la Diputació Provincial i en una llista amb els enllaços en la pàgina web de la institució.

REDACCIÓ
Video Thumbnail

Cultura confinada: Teruel Online Fest i Setmana Santa als balcons

El departament de Cultura de la Diputació de Teruel va reunir el cap de setmana de l'11 i 12 d'abril a 68 artistes de la província en una mostra de talent turolense a través de les xarxes socials. El festival va comptar amb més de 24 hores d'actuacions de disciplines molt variades que es van dividir

Mitjans