Logotips d'organismes oficials

Els comerços d’alimentació dels pobles registren un important augment de vendes

Les botigues de primera necessitat s'adapten a les normes sanitàries de l'estat d'alarma

Video Thumbnail
Botiga comestibles en temps de coronavirus
La crisi sanitària ha obligat a canviar els hàbits de consum i tant clients com comerços s'han hagut d'adaptar a les noves regles que ha portat el confinament. La majoria del pobles menuts del Matarranya compten només amb una botiga on venen una mica de tot. Este tipus comerç, ara més que mai, donen

La crisi sanitària ha obligat a canviar els hàbits de consum i tant clients com comerços s’han hagut d’adaptar a les noves regles que ha portat el confinament. La majoria del pobles menuts del Matarranya compten només amb una botiga on venen una mica de tot. Este tipus comerç, ara més que mai, donen a la població un servei essencial i estan registrant un gran augment tant de vendes com de clients.

Els comerços s’han adaptat a les noves regles: han reduït l’horari d’atenció al públic, recomanen realitzar encàrrecs a través del telèfon i fins i tot algunes ofereixen servei a domicili per a les persones majors. També han hagut d’extremar les mesures de prevenció, amb l’ús de guants i màscares i respectant la distància social, fins i tot regulant l’accés als establiments de xicotetes dimensions.

Sobretot les tendes d’alimentació han notat un gran augment de vendes, no obstant això, pel que fa al proveïment en general no falten productes i el repartiment es manté sense massa problemes. Excepte en les farmàcies, on continua el desproveïment de productes sanitaris com a màscares, guants o gel desinfectant.

Els pobles més xicotets, que ja per si mateix comptaven amb uns serveis reduïts, ara amb la nova situació han vist més limitades les opcions. Així i tot, les botigues treballen perquè no falte de res i oferir el millor servei malgrat les circumstàncies.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans