Logotips d'organismes oficials
blank

La Diputació de Terol llança el Pla d’Ocupació 2020 amb una dotació de 1,7 milions d’euros

Les subvencions que reben els ajuntaments es fixen per criteris de població i per trams d'habitants, es poden demanar durant els pròxims 20 dies hàbils per via telemàtica

Porta principal de la Diputació Provincial de Terol, ajuntament d'ajuntaments. / Foto: NDM

La Diputació de Terol ha convocat el Pla d’Ocupació 2020, que posa a la disposició dels ajuntaments 1,7 milions d’euros per a contractar treballadors desocupats en l’execució d’obres i serveis de competència municipal. La convocatòria, se publica aquest dimarts en el Butlletí Oficial d’Aragó, suposa un augment de 200.000 euros respecte al pla d’ocupació de l’any anterior, pel qual es van formalitzar més de 300 contractes en el conjunt de les actuacions.

Donada la situació creada per l’Estat d’Alarma, i a fi que els ajuntaments puguin presentar les seves sol·licituds i executar les obres en els terminis previstos, la convocatòria respon a un Decret de la Presidència. “En aquest temps és molt important posar en marxa tots els recursos necessaris per a generar activitat econòmica i estem convençuts que el Pla d’Ocupació a través dels ajuntaments és fonamental”, va afirmar el president de la Diputació de Teruel Manuel Rando.

Les subvencions que reben els ajuntaments es fixen per criteris de població, per trams d’habitants amb un coeficient mínim de 3.505,15 euros, un 13,46% per cent més que l’any anterior. D’aquesta manera, la quantitat més alta la rebrà la capital de la província, amb 54.329,83 euros, i, per exemple, els municipis d’al voltant de 3.000 habitants rebran 21.907,19 euros.

Liquiditat als ajuntaments
El president de la Diputació de Terol ha assenyalat que “l’aposta d’aquest equip de govern per donar més liquiditat als ajuntaments és clara, però amb la situació creada pel COVID-19 encara més. Creiem fermament en què la solució a la crisi econòmica en el medi rural passa pels ajuntaments”.

Rando ha explicat que l’objectiu és modificar el pressupost en els pròxims mesos i convocar “un nou pla d’ocupació extraordinària que reforci aquest, en col·laboració amb tots els partits polítics de la Diputació, per a estimular l’economia local a través dels ajuntaments”. Ha recordat que “ja se’ls van avançar a compte el 90% dels tributs que els recaptem, prop de 25 milions d’euros en total, la qual cosa els ha permès comptar amb liquiditat en aquest moment. A més, el ple d’aquest dijous dia 30 aprovarà el Pla de Concertació, que posa a la disposició dels ajuntaments de la província altres 3.300.000 euros”.

Costos salarials
La col·laboració econòmica del Pla d’Ocupació es destinarà exclusivament al finançament dels costos salarials bruts, inclosa la seguretat social del treballador i la que ha de suportar l’ocupador, així com la indemnització legalment establerta per finalització de contracte. Les contractacions poden ser a jornada parcial o completa, de durada determinada, contractant un o més treballadors amb la mateixa subvenció.

Els ajuntaments aplicaran i valoraran els criteris de selecció dels treballadors en funció de la problemàtica de desocupació existent en el seu àmbit d’actuació encara que, en tot cas, hauran de ser criteris objectius i a través d’oferta d’ocupació dirigida al INAEM de treballadors que figurin com a demandants d’ocupació.

Els ajuntaments tenen 20 dies hàbils per a presentar les sol·licituds, via telématica. El termini comença demà, després d’haver-se publicat avui les bases en el Butlletí Oficial de la Província. El període de contractació ha d’estar entre l’1 de gener i el 30 de setembre de 2020. Aquestes subvencions són compatibles amb altres ajudes per a la mateixa finalitat procedents de diferents administracions nacionals o europees, sense que superin en total el cost de l’actuació a subvencionar.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank