Logotips d'organismes oficials

La prova d’accés a la universitat es podrà fer a l’IES Matarranya

Educació obrirà 67 centres educatius en 29 municipis per a facilitar el desenvolupament de la prova i poder garantir una major distància entre els alumnes

Aragó celebrarà les proves d'accés a la universitat  els dies 7, 8 i 9 de juliol i entre el 9 i l'11 de setembre. / Foto: NDM

El Departament d’Educació, Cultura i Esport obrirà finalment un total de 67 centres educatius en 29 municipis per a la celebració de les proves de la EVAU. Aquests centres inclouen a les seus habituals de cada any, que també es veuran augmentades respecte a altres cursos.

La Comissió Organitzadora de la prova, en la qual estan representats tant el Govern d’Aragó com la Universitat de Saragossa, ha aprovat aquesta organització de la convocatòria ordinària de la EVAU per a facilitar el desenvolupament de la prova i poder garantir una major distància entre els alumnes per a seguir les recomanacions dictades per les autoritats sanitàries amb motiu de la propagació del Covid-19. A més, com ha assenyalat la directora general de Planificació, Ana Montagud, aquesta mesura contribuirà a evitar desplaçaments dels i les estudiants, especialment de la zona rural, per a això s’obren col·legis i instituts a les seves comarques pel que tot aquest alumnat no haurà de viatjar fins a les seus on habituament havien d’anar per poder examinar-se.

En aquest sentit, els estudiants de segon de Batxillerat de l’IES Matarranya que habitualment havien de desplaçar-se fins a l’Institut d’Alcanyís podran fer les proves d’accés a la universitat en el propi centre de Vall-de-roures. Aquesta és una mesura extraordinària dintre del pla d’Educació i que només afectarà als alumnes d’aquest any.

La Comunitat d’Aragó celebrarà les proves d’accés a la universitat  els dies 7, 8 i 9 de juliol i entre el 9 i l’11 de setembre en la seva convocatòria extraordinària. La Comissió Organitzadora ja va aprovar en passades dates la modificació del disseny i l’estructura bàsica dels exercicis que integren la EVAU, per a la seva adaptació a les directrius consensuades per la Conferència Sectorial d’Educació, i que estableixen una major quantitat d’opcions de lliure elecció en les proves que garanteixi la igualtat de tots els estudiants. Quant als resultats, es podran consultar de forma personalitzada des del 15 de juliol de 2020, per a la convocatòria ordinària, i des del 16 de setembre de 2020, per a la convocatòria extraordinària.

Pel que fa als centres, la Universitat de Saragossa obrirà aules per a acollir als alumnes en les facultats de Dret, Medicina, Ciències Socials i del Treball, Ciències, Educació, Economia i Empresa, Veterinària i Enginyeria i Arquitectura, a més dels edificis de Matemàtiques, Geològiques i Interfacultades a Saragossa; d’Empresa i Gestió Pública i de la Residència de Jaca, a Huesca, i de l’Escola Politècnica a Teruel. D’aquesta forma, hi haurà una seu per a la realització de la EVAU en sis localitats turolenses, vuit de la província d’Huesca i quinze de la de Saragossa: Alcañiz, Andorra, Calamocha, Teruel, Utrillas i Vall-de-roures; Barbastro, Binéfar, Fraga, Graus, Huesca, Jaca, Monzón i Sabiñánigo; Alagón, Borja, Calatayud, Caspe, Cariñena, Ejea, Épila, Fuentes, La Almunia, La Puebla de Alfindén, Tarazona, Tauste, Utebo, Zaragoza i Zuera.

REDACCIÓ
Mitjans