Logotips d'organismes oficials

Quasi 50 nous bombers entren en el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Diputació

La plantilla del cos, que és l'única que presta aquest servei a la província, augmenta passant dels 75 als 107 empleats

Signatura d'alguns dels 49 nous funcionaris del Servei de bombers de la Diputació de Terol. / Foto: NDM

La Diputació de Terol compta ja amb 49 nous funcionaris de carrera en el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament després que hagin pres possessió en completar el període de formació en pràctiques. D’aquesta manera la plantilla del cos augmenta prop d’un 30 per cent en passar dels 75 als 107 empleats. El cos és l’únic que presta aquest servei a la província.

Amb la signatura oficial els funcionaris conclouen els processos selectius d’oposició i concurs oposició del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de la Diputació Provincial de Terol en el qual es van inscriure inicialment unes 1.200 persones, encara que al procés selectiu es van presentar inicialment 385.

De les 49 places, 20 s’han cobert mitjançant el sistema de concurs oposició-lliure mentre que les 29 restants ha estat pel sistema d’oposició lliure. Les noves places es distribuiran entre els quatre parcs: els que estan oberts a Terol, Alcanyís i Calamocha i el quart que s’obrirà a Montalbán pròximament.

Aquests llocs de treball s’emmarquen en la major oferta d’ocupació pública per al Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de la institució provincial realitzada en moltes dècades per la Diputació de Terol. “És un pas molt important en aquest procés, després del treball realitzat en l’anterior legislatura liderat pel diputat Carlos Sánchez, i amb la incorporació d’aquest personal ja tenim a la vista l’obertura del quart parc de Montalbán” ha destacat el vicepresident de la Diputació de Teruel Alberto Izquierdo. “Ara hem de continuar pensant en els parcs auxiliars que necessita la nostra província per a complir amb els temps de resposta adequats”.

El calendari del procés de pràctiques s’ha vist condicionat per la crisi del coronavirus, en la qual s’ha demostrat també la importància d’aquest servei en les situacions més complicades, com també va ocórrer quan la borrasca Gloria va afectar la província. “El treball de desinfecció de les residències i centres de salut que han realitzat els bombers, i de suport als municipis, com ja van fer també durant l’últim temporal, demostra per què és un servei essencial, i per això reiterem el nostre compromís per a millorar-lo” ha recalcat Izquierdo. En aquest sentit, ha recordat que actualment la Diputació de Terol és l’única institució que finança el cost, i per això creu que altres institucions haurien d’implicar-se, com la ciutat de Terol que ha de tenir un servei de bombers per llei.

Després d’aquest procés, la plantilla del Servei d’Extinció d’Incendis i Salvament ascendirà a un total de 107 persones, enfront dels 75 treballadors actuals, comptant als comandaments, administratius i el personal en adequació de lloc.

 

Quart parc a Montalbán

Després de finalitzar els períodes de pràctiques de 240 hores, la incorporació dels bombers permetrà, a partir del pròxim mes de juny, obrir el quart parc del Servei, que se situa a Montalbán. Es tracta d’una instal·lació d’una mica més de 1.000 metres quadrats amb tres zones diferenciades: un magatzem general, garatge per a vehicles i l’edifici administratiu i la residència de bombers.

Les obres es van adjudicar a l’empresa Construccions Proviser Ibèrica S.L. per un import de 559.948,41 euros (iva inclòs), finançats amb càrrec al FITE, i en l’actualitat s’està a l’espera que l’empresa faci els treballs finals per a la posada a punt de l’edifici. La dotació de personal d’aquest quart parc estarà formada per un subjefe d’Intervenció, sis oficials i dotze bombers.

REDACCIÓ
Mitjans