Logotips d'organismes oficials

Els bombers de la DPT desinfecten una vintena de centres de salut i residències

Els bombers implicats són dels tres parcs de la província – Terol, Alcanyís i Calamocha- que realitzen aquesta labor de manera voluntària, fora del seu quadrant de treball

Les desinfeccions es van iniciar en la residència de Vall-de-roures el cap de setmana del 4 d'abril. / Foto: NDM

Els treballs consisteixen en la desinfecció de les instal·lacions per al que col·loquen una estació de desinfecció per la qual passen abans i després els efectius de bombers els quals s’encarreguen de la neteja de les habitacions, espais comuns i consultes, així com en les zones exteriors. Per a la desinfecció s’han establert equips de tres persones en els quals dues realitzen la labor de desinfecció directament, i un tercer es dedica a ajudar els altres dos a col·locar-se l’equip i en la seva pròpia desinfecció. La neteja es realitza polvoritzant una solució de lleixiu diluït en aigua en tots els espais, incidint especialment en aquelles zones en les quals hi ha més contacte físic, com poden els poms de portes o interruptors de la llum, entre altres.

En aquestes tasques s’han implicat bombers dels tres parcs de la província – Terol, Alcanyís i Calamocha- que realitzen aquesta labor de manera voluntària, fora del seu quadrant de treball. En total, els bombers del servei d’Extinció d’Incendis i Salvament de la Diputació han realitzat ja la desinfecció en una vintena de centres de salut i residències de tota la província sota la coordinació del Centre de Coordinació Operativa (CECOP) del Govern d’Aragó.

Les labors de desinfecció, que realitzen directament els propis bombers, s’han centrat en zones especialment sensibles a la propagació de la malaltia, com són els centres de salut i les residències de majors de la província, començant per aquells en els quals s’han detectat casos i per tant la seva neteja és més urgent. D’aquesta manera, les desinfeccions es van iniciar en la residència de majors de Vall-de-roures. I van continuar en la residència Atadi-Kalathos de Alcorisa i el centre de salut d’aquesta localitat, la desinfecció de la residència mixta de majors San Hermenegildo de Teruel, el centre de salut de Alfambra i els carrers principals d’Argente. També s’ha realitzat la desinfecció del centre residencial i el centre de salut de Calanda, Calamocha i Monreal del Campo, així com del centre de majors de Muniesa, i a més de la desinfecció de carrers de municipis com Villafranca, Peracense, Torrijo del Campo, Torre los Negros o Nogueras. Els treballs continuen en els centres de salut d’Albarracín, Cella, Mora de Rubielos, Sarrión, Báguena i Utrillas

Segons ha destacat el vicepresident de la Diputació de Terol, Alberto Izquierdo, “aquest servei millorarà la tranquil·litat dels quals estan vivint i treballant en els municipis”. A més, el vicepresident ha ressaltat la “vocació de servei públic” dels bombers de la institució provincial i la professionalitat dels efectius. A més, la Diputació Provincial recolza en la neteja de carrers i zones col·lectives amb 26 vehicles cedits a les entitats locals per la desinfecció. Mitjançant aquesta col·laboració s’estan desinfectant cinquanta municipis de la província i els treballs continuen per a tractar d’ajudar als municipis més petits.

REDACCIÓ
Mitjans