Logotips d'organismes oficials

Cinc finalistes de l’IES Matarranya en el concurs literari en català ‘Ficcions’

La 12a edició del certamen literari ha comptat amb una participació total de 3660 obres de les quals han seleccionat 172 obres finalistes

Maria Pilar Serres d'Arenys de Lledó ja va ser finalista en la passada edició. Foto/ NDM

La 12a edició del certamen literari Ficcions ha comptat amb una participació total de 3660 obres. Entre les 172 obres finalistes, 5 són originals d’alumnes de l’IES Matarranya.

Per segon any consecutiu i a través de l’assignatura de català, el centre de Vall-de-roures torna a participar en el concurs. En aquesta ocasió, es va oferir la participació a 54 alumnes i des de l’institut es van presentar 28 novel·les escrites en grup i de manera individual. D’aquesta manera els alumnes apliquen contingut de l’assignatura en una pràctica més real que no queda només a les aules sinó que en aquest cap també té recompensa i això també ajuda a motivar als estudiants.

El concurs ‘Ficcions’ és un certamen literari online d’escriptura en català on els alumnes participen publicant en la plataforma. Els ofereixen cinc opcions d’inici de novel·la diferents. I els alumnes han de seleccionar una i continuar-la fins a escriure tres capítols.

Pel que fa als premis, la millor novel·la rebrà un iPhone o una Play Station. Entre altres categories, hi ha una classificació per territoris i dividida entre Catalunya, Illes Balears, València i Matarranya. D’aquesta forma, la comarca compta amb una categoria exclusiva que també és premiada amb un telèfon intel·ligent. També hi ha premis per la segona millor història o pel professor/a més motivador/a de cada territori.

Per cursos, les finalistes del Matarraña són Romina Gómez i Roser Aragonés de 3r ESO; Lucía Gil de 4t ESO; Maria Pilar Serres de 1r de Batxiller; i Ana Grau i Paula Tarzán de 2n de Batxillerat. Totes elles asseguren a ver gaudit de l’experiència de participar en el concurs i poder escriure en la seua llengua materna. De fet, Maria Pilar Serrer ja va ser finalista en la passada edició del concurs.

JOSÉ BLANCH
Mitjans