Logotips d'organismes oficials

CHE repararà el túnel de trasbalsament del riu Matarranya al pantano de Pena

Les obres tindran una duració de 18 mesos i el pressupost de la reparació és de 468.000€

Les obres milloraran unes instal·lacions ja antiquades. / Foto: J. Puig

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) repararà la infraestructura que deriva l’aigua del riu Matarranya al pantano de Pena. Unes obres de reparació i manteniment de caràcter urgent que s’iniciaran en el pròxim mes de setembre i que es troben ara en període de licitació.

Està previst que les obres tinguen una duració de 18 mesos. No obstant això, la duració serà una mica menor, ja que únicament es pretén treballar en les èpoques en les quals no es poden introduir caudals en l’embassament. És a dir, a finals de març quan normalment les aportacions són menors, i a partir d’abril a setembre.

El pressupost de la reparació és de 468.000€, una quantitat elevada resultat de la singularitat de l’estructura. “No és una estructura senzilla i això fa que el cost sigui més elevat”, va explicar José Miguel Galve, cap del servei d’explotació quart de CHE. Per a la reparació és necessària la instal·lació d’il·luminació artificial i ventilació.

Les obres pretenen millorar la vida útil de la infraestructura per als pròxims 15 anys. Un túnel ja antiquat de 5 quilòmetres d’extensió que actualment es trobava en un estat degradat. El conducte de derivació ajuda a mantenir un volum estable d’aigua a l’embassament de Pena. Ja que en els anys més secs el riu Matarranya compta amb majors cabals, i en els anys més humits és el riu Pena el que aporta més.

JOSÉ BLANCH
Mitjans