Logotips d'organismes oficials

L’Hospital d’Alcanyís licitarà de nou les obres per a començar al 2021 amb una nova empresa

El procediment per a finalitzar l'actual contracte d'obres per incompliment culpable de la UTE contractista ha finalitzat amb tots els informes favorables

El 90,45% de l'obra de l'hospital està per realitzar / Foto: NDM

El Consell de Govern ha autoritzat avui al SALUT a resoldre el contracte de les obres de construcció de l’Hospital d’Alcanyís, subscrit amb UTE OHL-Dragados, per incompliment culpable del contractista.

L’anterior contracte es va adjudicar al juny de 2017 per un import de 57,54 milions d’euros i un termini d’execució de 52 mesos, si bé les certificacions d’obra corresponents als mesos d’execució transcorreguts suposen un incompliment sistemàtic dels terminis parcials fins al punt de fer inviable concloure la construcció en el termini estipulat, ja que suposen una diferència d’execució d’obra de més de 17 milions d’euros.

Així, els terminis establits marcaven que l’any 2019 s’havia d’executar obra per valor de 12,2 milions d’euros, mentre que només es van certificar 1,6 milions. Durant este any, l’execució d’obra prevista era de 17,5 milions i a penes s’han presentat factures per valor de 32.107 euros a dia d’avui. D’esta manera, està pendent de realitzar el 90,45% de l’hospital amb la meitat del termini de construcció consumit.

Segons estes dades, el SALUT va iniciar d’ofici, amb data 13 de desembre de 2019, el procediment per a finalitzar este contracte per incompliment culpable de la UTE contractista, un procés que ha conclòs amb tots els informes preceptius favorables, inclòs el preceptiu del Consell Consultiu.

A partir d’ara, el procediment establix la notificació oficial de la resolució a l’adjudicatària i als seus avalistes, es procedirà a la confiscació de la garantia constituïda per l’entitat contractista, es quantificaran els danys i perjudicis que han de ser indemnitzats a l’Administració, i s’efectuarà la immediata recepció, comprovació, mesurament i liquidació de les obres realitzades en la segona quinzena de juny.

Rebudes les obres, i resolt el contracte, està previst licitar de nou la construcció de l’hospital, en concret del 90% que està pendent de construir. La licitació es publicarà al llarg d’este estiu amb tramitació anticipada, de manera que es puga tindre un nou adjudicatari a la fi de 2020 després de concloure el període de licitació, i reprendre l’execució de l’obra hospitalària al començament de 2021.

REDACCIÓ
Mitjans