Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya treballa en un projecte internacional amb centres de Suècia i Noruega

El projecte eTwinning¡és una comunitat online de quasi 800.000 professors d'instituts de tot el món

blank
L'alumnat de 1r de batxillerat participe en el projecte 'Birds of the same feather'. / Foto: NDM

L’IES Matarranya continua la seua marxa europea gràcies a la seua participació en projectes eTwinning. Este projecte és una comunitat online de professionals de l’educació avalada pel programa Erasmus +, de la qual formen part quasi 800.000 professors d’instituts de tot el món.

Els docents treballen entorn d’un projecte desenvolupat per a promoure l’educació cooperativa entre alumnes de diversos països. “L’avantatge és que els continguts de la matèria es promouen a través de la lingüística, treballant un idioma en un context real”, va explicar sobre este tema José Ramón Guarc, cap d’estudis de l’IES Matarranya.

Per primera vegada el centre ha desenvolupat un projecte en esta comunitat que s’engloba sota el nom ‘Birds of the same feather‘ en les matèries de biologia i geologia i que desenvolupa l’alumnat de 1r de batxillerat juntament amb altres tres centres: Thorén Business School (Suècia), IES Lakua BHI (Vitòria) i Sandsli Videregående Skole (Noruega). Els objectius del projecte consistien a identificar quines espècies d’ocells han modificat el seu comportament migratori en l’entorn comú d’estos tres països.  La comunicació de l’alumnat s’ha realitzat a través d’una plataforma online que compta amb un blog, un xat i una aplicació que permet realitzar videoconferències entre els alumnes dels diferents països.

Segons expliquen des del centre, esta experiència ha permés que estos alumnes hagen desenvolupat un treball comú de manera cooperativa, interactiva i basada en les tecnologies de la informació i comunicació. De la mateixa manera, s’ha augmentat el coneixement de les llengües espanyola i anglesa i la terminologia específica respecte al medi ambient a través d’una estreta col·laboració entre l’alumnat i amb la tutorització de professors i experts.

El projecte, que va començar fa uns mesos, va haver de realitzar-se al 100% via telemàtica també entre els alumnes del mateix centre. El confinament i distanciament social van impedir que els estudiants pogueren reunir-se i hagen hagut de treballar a través de la plataforma.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank