Logotips d'organismes oficials

La falta d’aparcament i de civisme, problemàtiques en les primeres visites al Salt

En els últims dies l'entorn ha patit també les pintades de grafiti prop de la cascada

blank
El Salt ha congregat a desenes de banyistes els passats dies / Foto: NDM

L’arribada de la desescalada, el moviment entre províncies i la pujada de temperatures han portat la gran afluència de visitants a les zones de bany del Matarranya. Dos caps de setmana consecutius els espais naturals s’omplin de banyistes i turistes que acudixen per a gaudir de la zona. Una afluència que deixa al seu pas diverses problemàtiques. A la polèmica generada per la regulació de l’entrada al Parrissal se suma el descontrol de vehicles al Salt de la Portellada.

La gran cascada formada al riu Tastavins lluïx enguany com feia molt que no ho feia. Les precipitacions d’esta primavera permeten que lluïsca en la seua màxima esplendor a inicis de l’estiu. No és d’estranyar que molts se senten atrets per este espai que ha acumulat en els últims dies visites de moltes parts d’Aragó i províncies limítrofes. La problemàtica principal d’este espai és la falta d’aparcament que desemboca en irresponsabilitats per part dels conductors que opten, en la majoria dels casos, per aparcar els seus vehicles en finques privades.

El Consistori de La Portellada ja va valorar durant la temporada passada l’adaptació de l’accés al Salt, però encara no s’ha actuat. A més, buscant la regularització i conservació d’este espai natural des de la Comarca del Matarranya es pretenen instal·lar contenidors per a crear, almenys, un punt de reciclatge en el qual es puguen depositar els residus. “Des de l’ajuntament estem contents de compartir este entorn però és necessari que es conserve”, va assegurar Gloria Serrat, alcaldessa de la localitat, apel·lant al civisme dels visitants. En els últims dies l’entorn ha patit també les pintades de grafiti prop de la cascada.

Encara que nombrosos, els banyistes, tal com va assegurar Serrat, marquen les distàncies entre si. La separació dels diversos tolls que forma el riu Tastavins a la zona del Salt permet el distanciament social i el compliment de la normativa reguladora contra el COVID-19.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank