Logotips d'organismes oficials

El Matarranya planta carrasques com a homenatge a les víctimes del COVID-19

En total, 731 municipis es van unir a l'homenatge responent a la proposta del Govern d'Aragó

Fondespatla va ser un dels pobles que va fer homenatge / Foto: NDM

Este fin de setmana Saragossa, Osca i Terol s’han unit per a mostrar el reconeixement a les víctimes mortes per COVID-19 a Aragó. Tots els municipis van ser convocats en un acte comú en memòria dels que han perdut la vida. Homes i dones que, com va recordar el President d’Aragó, Javier Lambán, no han pogut ser acomiadats com es mereixien i l’abraçada del qual amb les famílies s’expressa amb actes de solidaritat per tot el territori.

Un acte que va arribar este dissabte fins al Matarranya i que va ser presidit pel president Lambán i l’alcalde de Saragossa en la capital aragonesa. En total, 731 municipis es van unir a l’homenatge responent a la crida del Govern d’Aragó i usant els mateixos símbols que es van facilitar: una carrasca, un text i un testimoniatge comú.

blank

En l’acte es van plantar brots de carrasca, un arbre ple de simbolisme per a Aragó, estretament lligada a la seua identitat i reflectida en el seu escut. “És símbol de la nostra història; és determinant del nostre paisatge, d’est a oest i de nord a sud. És un arbre fort, vigorós, que suggerix austeritat i està sempre verda, símbols que volem que ens adornen sempre com a poble”, va apuntar el President d’Aragó, al mateix temps que va recordar les referències a este arbre per poetes com García Lorca o cantautors com Serrat. Un dels municipis que va plantar esta carrasca va ser Pena-roja de Tastavins, que va aprofitar l’ocasió per a posar en marxa un nou espai enjardinat en la part alta de la localitat. “Quina millor manera que començar un jardí que plantant esta carrasca simbòlica”, va explicar Ricardo Blanch, alcalde del municipi, que va assegurar que “actualment estem preocupats pels possibles rebrots”.

Després de la plantació d’estos brots, es va llegir el mateix text que ha aportat Manuel Vilas, premi de les Lletres Aragoneses.

En el seu discurs, el President d’Aragó va expressar, a més del seu respecte i solidaritat amb les famílies de les víctimes, la seua gratitud a tots aquells professionals que han sigut serveis essencials durant els pitjors moments, des dels sanitaris, als serveis de neteja, als professionals de la cadena alimentària o les forces i cossos de seguretat de l’Estat, policies locals, UME; etc. “En definitiva, a tota la societat aragonesa en el seu conjunt”, de qui ha ressaltat la seua substància moral “irrepetible”, la seua qualitat humana i creativitat.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank