Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya comptarà el pròxim curs amb una plaça de professor de català i un departament propi

L'increment dels alumnes que cursen l'assignatura optativa ha suposat un augment d'hores que ha consolidat la plaça de professor

La creació és fruit del projecte lingüístic posat en marxa fa tres anys. / Foto. J. Puig

L’increment dels alumnes que cursen l’assignatura de manera voluntària ha suposat un augment d’hores que en actual curs 2019-2020 s’ha traduït en un total d’una plaça i mitja de professorat. Per això, definitivament, per al pròxim curs s’ha creat en plantilla una plaça completa en l’assignatura de català. Aquesta mesura, a més, suposa la creació automàtica a partir de l’1 de setembre del Departament de Català, que d’aquesta manera, també passarà a formar part d’òrgans de coordinació com la Comissió de Coordinació Pedagògica.

Aquesta creació és fruit del projecte lingüístic posat en marxa fa tres anys des del mateix Institut, des de llavors “pràcticament hem triplicat l’alumnat que cursa l’assignatura de manera optativa”, va explicar Ignacio Belanche, director del centre. L’actual professora de català en l’Institut, Pepa Nogués, va assegurar: “Són notícies molt bones, perquè consoliden definitivament la matèria dins del nostre institut i del sistema educatiu”.

D’aquesta manera, esta serà una opció educativa més per als estudiants de Matarranya, “sempre hem considerat que tot el que sigui obrir portes i potenciar tots els idiomes és positiu”, va afegir Belanche, fent referència al projecte lingüístic. En aquest sentit, per a potenciar els idiomes el centre ha comptat amb auxiliars de conversa i ha posat en marxa diferents intercanvis amb França i Alemanya. “Del que es tracta és que l’alumnat que passa per aquí tingui l’oportunitat de millorar la seua competència lingüística, i en aquest cas també donar el pes específic a l’assignatura de català, ja que és una llengua que en la nostra zona té molta importància”, va concloure el director.

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank