Logotips d'organismes oficials

El PSOE del Matarranya mostre el seu malestar per la falta d’informació sobre la iniciativa Maestrazgo-Els Ports

"Creiem que no existeix un projecte definit. No són prou clars els objectius ni les repercussions que puguen suposar per a la comarca", diu el comunicat

El passat 24 de juny Fondespatla va acollir una reunió entre alcaldes i promotors del projecte. / Foto: M. Jiménez

Les agrupacions del PSOE del Matarranya i del Maestrat han fet públics dos comunicats en els quals mostren el seu malestar per l’escassa informació que s’ha donat a la població i a les administracions del territori per part dels impulsors de la iniciativa Maestrazgo-Els Ports.

Després d’una reunió amb el principal impulsor del projecte, el biòleg Ignacio Jiménez, les dues agrupacions afirmen que “creiem que no existeix un projecte definit. No són prou clars els objectius ni les repercussions que puguen suposar per a la comarca. Així mateix tampoc tenen quantificats els seus aspectes positius, ni l’ocupabilitat resultant de la posada en marxa d’esta iniciativa”.

En este sentit, els representants del Partit Socialista al Matarranya van destacar que en cap moment “creiem que no s’han exposat les repercussions positives o negatives per al sector ramader i agrícola, que pugui suposar el fet de crear una figura similar a un parc natural en la zona”. Per això, els del Matarranya apunten que “aquesta iniciativa manca d’una estructura clara i transparent i no compta amb el territori”.

Malgrat tot això, totes dues agrupacions van destacar que sempre estan obertes a tota mena d’iniciatives que suposin un desenvolupament econòmic del medi rural i la creació de llocs de treball en els municipis d’estes dues comarques. Això sí, també van assenyalar que qualsevol iniciativa que vulgui desenvolupar-se en estos municipis ha de comptar sempre amb el suport i el beneplàcit dels habitants del territori, i que serveixi per a lluitar contra la despoblació.

La publicació d’estos dos manifestos augmenta la polèmica que es va aixecar en el moment en el qual la iniciativa Maestrazgo-Els Ports es va presentar en públic. Polèmica que no ha parat de créixer en les últimes setmanes, sobretot després que es filtraren diversos documents del projecte en el qual es parlava de “produir naturalesa” i en el qual es considerava “la despoblació com una oportunitat de negoci”.

REDACCIÓ
Mitjans