Logotips d'organismes oficials

Èxit per a la primera edició del mercat agroecològic mensual a Vall-de-roures

Els productors conviden als veïns del territori a iniciar-se en esta classe de consum

L'oli agroecològic, els vins i caldos de la zona, conserves i hortalisses van protagonitzar les parades. | Foto: J.Puig

Vall-de-roures va acollir este diumenge el primer mercat agroecològic del Matarranya. La iniciativa va iniciar una sèrie de mercats mensuals que se celebraran contínuament, mentre les condicions ho permeten, els primers diumenges de cada mes.

La primera edició del mercat la van protagonitzar “els productes estrela” del Matarranya. Va haver-hi parades d’oli agroecològic, de vins i caldos de la zona, conserves i hortalisses. Un gran aparador que va intentar mostrar, a més del producte, iniciatives que aposten per la proximitat.

La jornada va discórrer amb normalitat malgrat la gran quantitat de turisme que visita estos dies la zona i que va donar al mercat una bona afluència de consumidors. “El turisme reconeix les iniciatives de qualitat del món rural. El dubte està si en una altra època la gent de la zona siga partícip del mercat. Esperem que els veïns del Matarranya s’inicien en esta classe de consum”, va assenyalar un dels productors. Per a això, l’organització va prendre com a referència altres zones europees en les quals este tipus de consum és actualment un dels més demandats. La conscienciació amb el medi ambient i la producció conscient són dos dels motius principals pels quals cada vegada més països lideren la llista de consum conscient.

Esta nova mostra de mercat es considera “molt interessant per a la comarca del Matarrada a causa de la qualitat que s’ha de revaloritzar”, segons va afirmar, Bernardo Funés, productor agroecològic de la zona. El punt fort dels productes en el Matarranya es concentra en la qualitat dels aliments més que en la quantitat de productors del territori, que no es consideren abundants, per la qual cosa es pretén “fomentar la proximitat llançant un repte al sector de la restauració potenciant el consum de productes locals de proximitat”. Amb el consum d’estos productes, “busquem una alimentació sana i de qualitat que respecta el medi ambient”.

La mostra és, a més de la d’Andorra, una de les pioneres a Terol, que es llança al consum de productes agroecològics després de la capital aragonesa, que compta amb una trajectòria de més de 10 anys oferint esta classe de mercats.

REDACCIÓ
Mitjans