Logotips d'organismes oficials

Compilen els 30 poemes més destacats de Desideri Lombarte en una antologia

'Camins trescats: Trenta poemes imprescindibles de Desideri Lombarte' té l'objectiu de contribuir a divulgar l'obra lírica d'este autor matarranyenc

Portada del llibre publicat este estiu. | Foto: NDM

‘Camins trescats: Trenta poemes imprescindibles de Desideri Lombarte’ és la nova obra que recopila els poemes de l’autor Desideri Lombarte que ha vist la llum durant este mateix estiu. Una antologia publicada per la Universitat Rovira i Virgili del Campus Terres de l’Ebre en l’objectiu de contribuir a divulgar l’obra lírica d’este autor matarranyenc.

La trobada durant l’acte commemoratiu celebrat en Pena-roja de Tastavins el 23 de setembre de 2019 en aniversari dels 30 anys de la mort de l’autor va servir com a punt de partida a Emigdi Subirats i Jordi Durán, encarregats de realitzar la selecció de poemes per a l’obra, per a compilar este volum en honor a l’escriptor.

L’obra seguix un ordre cronològic d’escriptura dels 30 poemes que composen el llibre, publicats successivament durant la vida de l’escriptor o de manera pòstuma i que enaltixen la vida rural quotidiana del territori i el vocabulari autòcton. “La idea era recopilar 30 a partir dels quals el lector poguera fer-se una idea de la trajectòria i el treball de Desideri”, va admetre Subirats. Per a això, la totalitat dels manuscrits recollits són alguns dels passatges més coneguts i musicalitzats per grups musicals del territori com Els Draps.

La presentació de l’obra va ser el primer acte públic que es va celebrar al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili després de la pandèmia i va aconseguir el màxim aforament permés.

Desideri Lombarte, nascut en Pena-roja, és un dels escriptors autodidactes més coneguts del territori del Matarranya per la seua obra literària tant en narrativa com en poesia i teatre, relacionada directament en l’entorn rural aragonés i català.

REDACCIÓ
Mitjans