Logotips d'organismes oficials

Ignacio Belanche, nou director provincial del Departament de Vertebració del Territori, Mobilitat i Vivenda

Belanche: "Em consta que tirar avant la circumval·lació de Vall-de-roures està a l'agenda del Departament"

blank
Ignacio Belanche és el nou director provincial del Departament. | Foto: NDM

Ignacio Belanche ha adquirit en les últimes setmanes el càrrec de director provincial del Departament de Vertebració del Territori, Mobilitat i Vivenda. Una àrea que s’encarrega de la gestió d’infraestructures com les carreteres provincials i alguns dels transports. A més, el Departament s’encarrega dels assumptes referents a urbanisme i habitatge. Una de les competències de més importància, que precisament ha recalcat durant la visita al tram de la A-1412 de Maella al límit provincial en Terol este dimarts. “Esta infraestructura, que portava molts anys sent una reivindicació del territori, és indispensable per a l’eix del Matarranya i en la qual hi ha una relació comercial molt important”, va explicar el nou director.

En la seua nova dedicació, Belanche compta en “una gran responsabilitat, però es tracta de gestionar i coordinar els recursos materials i humans amb els quals comptem en el Departament”, va explicar el polític. En esta incorporació, el Departament suma una nova funcionalitat amb la finalitat de coordinar i gestionar estos recursos, una labor que anteriorment no s’exercia per cap representant concret.

Entre els objectius de la nova dedicació del representant, assegura que perseguix el treball en equip per a sumar esforços a la província de Terol, “sóc una peça més dins de l’engranatge”, va admetre. Des del Departament s’està treballant en altres actuacions com la signatura de les vivendes socials a Alcanyís i en travessies sobre les quals “tindrem molt bones notícies en breus”. En la mirada al Matarranya, va assegurar que des de l’inici de la legislatura, una de les preocupacions del Departament és la seguretat viària del pont de ferro de Vall-de-roures. Una infraestructura que suporta el pas de vehicles de gran tonatge i que podria ser “una actuació que en breu podrem escometre amb una millora substancial del tram”. Per a la millora de la seguretat en el punt, des de la Conselleria s’han realitzat tres estudis informatius que caldrà traslladar a un projecte en els pròxims mesos. “Em consta que el tirar avant la circumval·lació a Vall-de-roures està al’agenda per mera necessitat per a millorar la seguretat dels veïns de la capital i millorar el pas de transports de la resta de municipis”, va afirmar sobre este tema.

A la fi de l’anterior curs acadèmic, Belanche va decidir renunciar a la seua condició de director de l’IES Matarraña per a dedicar-se a la seua faceta política. En este sentit, durant la seua trajectòria anterior, Belanche ha format part del Consell Comarcal del Matarranya i de l’Ajuntament de la capital comarcal en representació del partit aragonés Chunta Aragonesista.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank