Logotips d'organismes oficials

La zona sanitària del Matarranya seguix sumant positius en COVID-19

A la zona sanitària de Calaceit encara no s'ha detectat cap positiu en tot el mes d'octubre

Centre de Salut de Vall-de-roures. | Foto: NDM

A la par que ho fan a tot Aragó i a tota Espanya, els contagis per la COVID-19 no deixen de créixer al Matarranya. Després de l’últim resum de dades, que es va portar a terme el passat dilluns en nous casos durant el cap de setmana, la jornada d’ahir dimecres va sumar dos nous positius a la zona sanitària de Vall-de-roures.

Ja són 9 persones les contagiades a l’àrea territorial del Matarranya en el que va de mes d’octubre, el que situa una tassa de 0,42 contagis al dia a la zona. Mentres a la zona perteneixent al centre de salut de Calaceit encara no s’ha detectat cap positiu en tot el mes d’octubre. En este sentit, cal recordar que La Vall, Massalió, Calaceit, Queretes, Arenys i Lledó perteneixen a este centre de salut, mentres que la resta de municipis són part de l’àrea sanitària de la capital, a excepció de Valljunquera, que s’assigne al centre de salut d’Alcanyís.

Les noves xifres eleven a 64 el total de contagiats al Centre de Salut de Vall-de-roures des de l’inici de la pandèmia.

Aragó entre en nivell 3 d’alerta

Mentrestant, el Govern d’Aragó ja ha decretat avui mateix l’entrada en el nivell 3 d’alarma per la situació actual. Concretament, ahir es va registrar el rècord de positius a la comunitat aragonesa des de l’inici de la pandèmia, en més de 900 positius en 24 hores.

El Departament de Sanitat ha emés un decret llei pel qual es declara el confinament perimetral dels municipis de Saragossa, Osca i Terol a partir de demà, així com el passe a nivell 3 de tota la comunitat a partir del pròxim dilluns.

Entre les normes que hi haurà que complir, està el tancament de l’hostaleria a les 22 hores i les reunions socials de màxim de 6 persones. Els establiments d’alimentació només podran estar al 50% d’aforo i les grans superfícies alimentàries al 25% de l’aforament total.

REDACCIÓ
Mitjans