Logotips d'organismes oficials

El Matarranya ja supere els positius del mes d’abril i registre les pitjors xifres de la pandèmia

Un total de 39 positius han sigut notificats al centre de salut de Vall-de-roures i ja aconsegueix la xifra màxima registrada en l'àrea

Imatge d'arxiu del centre de salut de Vall-de-roures. | Foto: NDM

L’avanç de la segona onada de COVID-19 atot el territori mundial afecta també al Matarranya. La zona ha acumulat en les últimes setmanes les pitjors xifres de contagis a peu de carrer des que va començar la pandèmia. Després del brot originat el mes d’abril en la residència municipal de Vall-de-roures, la situació s’havia aconseguit controlar en els municipis de la comarca fins a este mes d’octubre. Ni la gran afluència de visitants durant l’estiu ni els últims mesos de la pandèmia havien deixat rastre en els pràcticament nuls casos de coronavirus al Matarranya.

Set mesos després que tot començara, la comarca comença a ressentir-se amb un important brot de COVID-19 que notificava ja a inicis d’esta setmana un total de 41 confirmats en tot el mes d’octubre entre les àrees sanitàries de Calaceit i Vall-de-roures.

Un total de 39 positius han sigut notificats en el centre de salut de Vall-de-roures, que aglutina ja 94 positius des que va començar la pandèmia i ja aconsegueix la xifra màxima registrada en l’àrea de 39 contagis que es van donar durant el mes d’abril. En les últimes setmanes s’han comptabilitzat un 41% del total de casos durant tota la pandèmia, la majoria en els últims 7 dies. De fet, s’han detectat un total de 33 positius en les dos últimes setmanes a esta àrea sanitària. Cal recordar que l’àrea comprén a un total d’11 municipis de la zona.

Per part seua, l’àrea sanitària de Calaceit, que aglutina a les sis localitats de més al nord, de moment, roman més tranquil·la. Durant tot el mes s’han notificat tan sols dos nous positius que, sumats al total dels casos, augmenten la xifra fins a 14 confirmats des de l’inici de la pandèmia.

Els casos notificats en Valljunquera s’associen a l’àrea sanitària d’Alcanyís i, per lo tant, no estan reflectits en estes estadístiques.

La capital comarcal seria la població més afectada quant a la incidència del virus en la zona. Després que es tancara la seu comarcal per la notificació de diversos contagis entre el seu personal fa unes setmanes, la població es continua ressentint per nombrosos contagis.

REDACCIÓ
Mitjans